Питане за картер на Ескорт ?
- Ivaylo Ignatov
- потребител
- Регистриран: 28 авг 2008, 20:56
- Модел на автомобила: Sierra RS Cosworth
- Status: Извън линия
Питане за картер на Ескорт ?
Искам да попитам на ескорт 96tа 1.8 td имали проблем със свалянето на картера ? И по точно , дочувам от някой хора че картера неможе да се свали само от болтовете които видимо го държат отдоло а имало други незнайно къде ..
В час съм с колите и ми предстои сваляне на картера за да бъде заварен , ако има нещо което може да обърка работата, ще съм много благодарен да го знам
В час съм с колите и ми предстои сваляне на картера за да бъде заварен , ако има нещо което може да обърка работата, ще съм много благодарен да го знам

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Питане за картер на Ескорт ?
Ако е алуминиев мисля че има болтове зад скоростната кутия,поради която причина трябва да се демонтира.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Ivaylo Ignatov
- потребител
Да алуминиев е ..
Благодаря много за информацията !
Благодаря много за информацията !

- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Залепи го с качествено лепило за метал, първо сериозно го третираш с обезмаслител и после го лепиш, става много здраво. Ако трябва изправи колата на страни, свалянето е трудоемко. И в сервизите не го обичат, защото труда е по скъп от ремонта.
- Ivaylo Ignatov
- потребител
На мен нещата са ми ясни , просто исках да питам за свалянето
Благодаря все пак !

- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
В три сервиза едно време ми отказаха смяна на картер на Сиерата поради съмнение че е като на Ескорт и Мондео, и накрая се принудих и на канал след 6 часа си го смених сам. Но беше ламаринен.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Абе преди време и на Пацо, за алуминиевия картер на Фиестата на няколко места му разправяха, че за да се смени трябва да се откачи ск.кутия а накрая се оказа че може да се смени и без.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Да, но на Ескорта 1.8 D като му спуках картера и легнах пред блока да го свалям - ядец, наистина има болтове между двигателя и скоростната кутия. И с колесар до сервиза, гледах как майсторите го свалиха, свалят и псуват, псуват и свалят... наистина е тегава работа и да не ти се налага да го сваляш, определено си заслужиха парите. Ако се бях сетил да го залепя с течен метал както предлага Ялта можеше и да не си усложнявам живота.