Подгрев и още въпроси за Фиеста мк6.5 1.4тдци

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
exclusiveremix
потребител
потребител
Регистриран: 12 апр 2011, 14:21
Модел на автомобила: Ford Focus 1.0
Status: Извън линия

Подгрев и още въпроси за Фиеста мк6.5 1.4тдци

Мнение от exclusiveremix » 25 апр 2011, 17:57

От 2 седмици съм собственик на фиеста 2008г. с 1.4 тдци мотора.Като цяло това ми е 2рия форд и 2рата фиеста-старата ми беше мк6 с 1.25 мотора.
Тук при дизела имам няколко въпроса-като цяло как се представя мотора- евентуални проблеми има ли(засега си върви и набира перфектно).
Видях,че има крушка за подгрев на нафтата-но не ми се включва.Температурите не са падали под +15 градуса,че да е студено,но не трябва ли на всяко даване на контакт да свети крушката...Ако е така-какъв проблем да търся-видях,че няма бушон за подгрева :)
Старата ми фиеста имаше някаква система за студен старт при -25 градуса,е тая по-новата има ли такава екстра?
при даване на контакт в левия кръг на километража ми светва една жълта снежинка-подобна на крушката за ръчната(но това не е тя).Всъщност каква е тая крушка и каква и е ролята?
В момента фиестата е на 55 хил.км. реални според мото-пфое,и и направих обслужване масла,филтър-въздушен и маслен.Видях положението на филтъра за климатика и все още не се нуждае от смяна-само му изиграх едно почистване набързо...
Ford Focus Ecoboost Red Edition

Потребителски аватар
exclusiveremix
потребител
потребител
Регистриран: 12 апр 2011, 14:21
Модел на автомобила: Ford Focus 1.0

Re: Подгрев и още въпроси за Фиеста мк6.5 1.4тдци

Мнение от exclusiveremix » 28 апр 2011, 18:57

Добре бе,никой ли не кара 1.4 ТДЦИ мотора?Подгревната крушка включва ли му се на контакт,не се ли включва?Ако случайно не работи кво се прави ? :( :(
Ford Focus Ecoboost Red Edition

kamikadze
потребител
потребител
Регистриран: 13 ное 2010, 19:26
Модел на автомобила: ford fiesta 1.4TDCI

Re: Подгрев и още въпроси за Фиеста мк6.5 1.4тдци

Мнение от kamikadze » 28 апр 2011, 22:58

Ще я видиш чак другата зима, като паднат температурите около нулата и то ако внимаваш защото е за мн. кратко. Тестово преди запалване не светва така, че не се притеснявай. Карай си я със здраве и си свиркай.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”