Тракане от двигателя на студено
-
- потребител
- Регистриран: 12 май 2010, 22:29
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MKIV 1.8 TDCI
- Status: Извън линия
Тракане от двигателя на студено
Здравейте. Имам Ford Mondeo 1.8 TDCi, модел 2007-ма година. В студените зимни дни като я запаля се чува едно тракане, което продължава около 5-6мин, след което спира. Според баща ми това е ангренажната верига, но аз малко се съмнявам. Вие какво мислите?
-
- потребител
- Регистриран: 23 яну 2011, 20:52
- Модел на автомобила: fiesta16v
Re: Тракане от двигателя на студено
Всички дизели май са така, вече двама се оплакват а и ги чувам как в началото работят остро(чука аванс) мисля проблема е в горивото.Споко!
-
- потребител
Ами не зареждам от къде да е. Все от OMV или ЕКО сипвам нафта, единични случаи от Shell.
Значи няма смисъл да я карам на диагностика?
Значи няма смисъл да я карам на диагностика?
-
- потребител
- Регистриран: 23 яну 2011, 20:52
- Модел на автомобила: fiesta16v
Другото, което може да бъде ,че е дошло време за смяна на масло ако тракането(а то зависи как се чува дали е ритмично или протраква или леко цъка или направо си чука зависи и каде отпред, горе или долу въобще за майстор със слух ) е от повдигач, може и дюза,изключвам верига,лагер,болт или каквото и да е там по сериозно досега щеше да е аут.Най добре за да си спокоен мини през някой,ама при подходящи условия за да се прецени.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
като за начало му кажи на баща ти че тоя мотор е с ангренажен ремък .. направи клип да го чуем че съм си забравил торбата с орехите в офиса ...ferry2 написа:Здравейте. Имам Ford Mondeo 1.8 TDCi, модел 2007-ма година. В студените зимни дни като я запаля се чува едно тракане, което продължава около 5-6мин, след което спира. Според баща ми това е ангренажната верига, но аз малко се съмнявам. Вие какво мислите?
-
- потребител
Ще го запиша как трака, но като застудее, че сега е топло и спря да трака.
@valentin_125 не е цъкане, не е чак и чукане. Нещо средно и е ритмично. Но трака само като е студено.
@valentin_125 не е цъкане, не е чак и чукане. Нещо средно и е ритмично. Но трака само като е студено.
- Alexi
- потребител
- Контакти:
дизелите по принцип работят малко по шумно като са студени ,пробвай да сипеш алпин дизел за проба - моята работи по меко студена с него ,само че е малко скъпичък 

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Това е така, като малко но нормално се разцентроват дюзите, при студен старт двигателя си променя центровката,-/ аванса /, цел по добро изгаряне, без детонации , и въобще по добра работа-докато е студена, после работата се нормализира . Желателно е като спре тракането, тогава да се форсира и подкарва автомобила .
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
И аз така си виках, ама оня ден взех един лист и направих проста сметка. В лукойл имам карта за -5 стотинки + -2 през уикендите сега = -7ст./литътр. Като се сложи и разликата между цените на литър за лукойлския дизел и алпина ми излиза разлика от около 10тина лева (сметките не са пред мене в момента) за пълнене. Е ся дали ще дам 120 кинта или 130 е все тая. Огромната разлика в цените излиза, че е на пръв поглед. Мондеото не съм го пробвал с алпин. Следващите 3-4-5 резервоара ще ги напраскам с него за пробаAlexi написа:алпин дизел, само че е малко скъпичък

А за тракането - при мене като запаля потраква 5-6-7 секунди, после почва да работи без да "чука", но определено по-шумно докато позагрее и после заспива. Но при спокойно градско каране за 15-тина км не може да загрее както трябва. Последните няколко дни обаче се случва да загрява доста бързо, работи на място докато се помотая 5-6 минути, после 2км на умерена скорост докато изляза и после 10-12км на 160-180 км/ч

Последна промяна от Pyrhel на 08 фев 2011, 12:17, променено общо 1 път.
- mediacenter
- потребител
- Регистриран: 25 мар 2009, 22:42
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 2.0 tdci 2007
Здравей колега,
имам мондео 2.0 2007г. , и аз забелязах подобно тракане "на студено",и се бях притеснил,после един майстор ми каза че това е нормално за този тип двигатели.
Другото е ,че след като смених маслото,защото му беше дошло времето,вече не трака,че даже и като цяло работи доста по-тихо двигателя.
имам мондео 2.0 2007г. , и аз забелязах подобно тракане "на студено",и се бях притеснил,после един майстор ми каза че това е нормално за този тип двигатели.
Другото е ,че след като смених маслото,защото му беше дошло времето,вече не трака,че даже и като цяло работи доста по-тихо двигателя.
- Alexi
- потребител
- Контакти:
и аз имам карта за отстъпка 5 ст на Еко ,но нафтата им определено е по скапана от Алпина .. аз цяла зима карах с Алпин сега като се постопли сипах пак на Еко .. чудя се дали да не премина изцяло на Алпин/Премиум ... за съжаление не ми дава икономия което щеше да наклони везните изцяло към него ... инак моя мотор бързо стопля ,имам печка на токPyrhel написа:И аз така си виках, ама оня ден взех един лист и направих проста сметка. В лукойл имам карта за -5 стотинки + -2 през уикендите сега = -7ст./литътр. Като се сложи и разликата между цените на литър за лукойлския дизел и алпина ми излиза разлика от около 10тина лева (сметките не са пред мене в момента) за пълнене. Е ся дали ще дам 120 кинта или 130 е все тая. Огромната разлика в цените излиза, че е на пръв поглед. Мондеото не съм го пробвал с алпин. Следващите 3-4-5 резервоара ще ги напраскам с него за пробаAlexi написа:алпин дизел, само че е малко скъпичък
А за тракането - при мене като запаля потраква 5-6-7 секунди, после почва да работи без да "чука", но определено по-шумно докато позагрее и после заспива. Но при спокойно градско каране за 15-тина км не може да загрее както трябва. Последните няколко дни обаче се случва да загрява доста бързо, работи на място докато се помотая 5-6 минути, после 2км на умерена скорост докато изляза и после 10-12км на 160-180 км/чзагрява си като фолфрамова жица
-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2010, 12:31
- Модел на автомобила: focus 1.6TDCI 90HP '07
Това тракане е нормално на студен старт и при мен фокуса прчуква за няколко секунди после се оправя.Нищо ти няма карй и се радвай на колата а относно нафтата зимата слагам алпин лятото лукойл

-
- потребител
Успокоихте ме много. Бях се притеснил да не ѝ е станало нещо. Ще пробвам с Алпин Дизел пък да видим.
-
- Потребител
- Регистриран: 07 авг 2007, 10:35
- Модел на автомобила: ford mondeo MK1 1.8 TD ex
ford focus 2 1.6 tdci 2007 - Местоположение: ruse
с алпин - дизела ще литне колега - залагам 5 кинта , че нищо няма да се промени-освен ако не бачкаш в отдел реклама на алпин дизел
честно не познавам никой дето до налива алпин - и никой пеша не ходи
честно не познавам никой дето до налива алпин - и никой пеша не ходи
- Alexi
- потребител
- Контакти:
като ще залагаме - дай да е по сериозно.. слагам 500 кинта че с Алпин комън рейл мотора работи по меко на студен старт 

-
- Потребител
че аз за кво да ходя на работа - 2-3 баса и съм напред
масло LT да слагаме ли за по-мека работа на ДВГ ?
градски легенди или наука ?
масло LT да слагаме ли за по-мека работа на ДВГ ?
градски легенди или наука ?
- Alexi
- потребител
- Контакти:
масло в нафтата на комън рейл не се слага .. батенце ,седни малко почети за цетанови числа ,в какъв диапазон трябва да са и как комън рейла следи и коригира детонации ,ще ти подам и жокер - Алпин/Премиум дизела не са от нашата рафинерия .. случайно съм в бранша като сервиз .
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Или АЛПИН-ДИЗЕЛ, или добавка за горивото според сезона, НИЩО ДРУГОООО . Лятото може и без добавка, НО ако е КОМЪН-РЕЙЛ, е по добре и през лятото с добавки .

Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- Потребител
аз съм виждал тръбата дето тече дизела - не ми отваряй устата , че бой ще ям

чел съм 5 години - имам кетап даже

нафта + Redex = ????

чел съм 5 години - имам кетап даже

нафта + Redex = ????
Последна промяна от ivo_63 на 08 фев 2011, 23:06, променено общо 1 път.
- Alexi
- потребител
- Контакти:
добре ,като си чел толкова много ,я кажи защо добавянето на масло в нафтата води до по "мека" работа на дизеловия мотор ?