придръпване ескорт
- eskort kabrio
- потребител
- Регистриран: 11 май 2010, 14:23
- Модел на автомобила: eskort kabrio1.6
- Status: Извън линия
придръпване ескорт
здр колеги имам следният проблем със моята бегачка значи при подаване на газ рязко има едно забавяне след което тръгва след това като стигне между 2000 и 3000 обората се получава едно забиване на муцуната и след това се оправя от какво може да е това ако може някой да ми помогне скоро сам сменял всички филтри бензинови въздушен датчици всички сам ги сменил забелязвам едно нещо нямам lamb сонда или поне не се вижда но според мен би трябвало да седи отпред на колекторните тръби преди катализатора но няма нищо там...моторът ми е 1.6 ЕФИ 105 92 god ескорт кабрио

- Radoslav Sulev
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2010, 17:09
- Модел на автомобила: Fiesta
Re: придръпване ескорт
При моята Фиеста 1.3 EFI имах същия проблем разкачих ламбда сондата и се оправи няма този проблем но се появи друг повече от 120км не може да вдигне.Ламбда сонда трябва да имаш със сигурност,като я намериш я разкачи при загасен мотор,ако има напредък я сменяш с нова и си готов.друга идея не ми идва,пиши като имаш резултат.
- eskort kabrio
- потребител
значи незнам къде да я търся тази lamb сонда вече претърсих навсякъде тези гърнета колата ми няма такава сонда немога да си го обясна свещи сложех няк иридюм преди около година незнам дали не са спекли ще ги проверя утре а кабелите как мога да ги разбера дали са читави или не

- Radoslav Sulev
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2010, 17:09
- Модел на автомобила: Fiesta
Провери в Autodata кои свещи са идентични за модела на колата и тогава купувай.под марката има един номер гледай поне той да съвпада,а за ламбда сонда виж дали не е на самата генерация,задължително трябва да е преди катализатора
- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
Ламбда сондата е точно преди катализатора, около нея има предпазна ламаринка. Ако нямаш ламбда сонда, тоест премахната е от някой ще ти гори зверски много, в порядъка на 16-20 л. Иначе моя двигател е същия, няма никъкви грешки на компа, кабели и свещи нови и пак се държи по същия начин но само докато е студена, после се оправя. При мен обаче го няма забиването между 2 и 3000 об.
- vanko
- потребител
- Регистриран: 23 юни 2007, 21:10
- Модел на автомобила: Ford Galaxy-1.9 TDI- 90hp "98;KiA c'eed 1.6 CRDi
- Контакти:
На Мондеото на баджанака се появи такъв проблем -след смяна на кабели свещи,дебитомер -оправия нямаше.Оказа се проблема в ел.инсталацията на автомобила,правиха я там маисторите и от тогава няма проблем
- eskort kabrio
- потребител
здр колеги днес вече се обедих че наистина нямам lamb сонда наведох се под една кола която има същият мотор като и какво да видя колата си има lamb сонда но забелязах и дръго значи моите гърнета нямат нищо общо със това което видях на този фордак смисъл по дебели са а са като октопод а на другият не беше така вече незнам какво да правя а това че е без lamb сонда не ми гори чак толкова много зимата е в порядъка на около 15 литра дали това е заради сондата и а лятото не ми пада под 10 ако си намеря колекторни тръби със тази lamb сонда дали ще имам инсталацията която е нужна за да функционира това чудо или заводски ми е спестено което не го вярвам

- vanko
- потребител
- Регистриран: 23 юни 2007, 21:10
- Модел на автомобила: Ford Galaxy-1.9 TDI- 90hp "98;KiA c'eed 1.6 CRDi
- Контакти:
Така казаха маисторите имало некакви кабели останали без изолазия от старост-зад двигателя се намирали и т.н.urgan написа:Какво разбираш под ел. инсталация?
Не зная кои сноп каде минава и кое свързва казвам само отговора които получихме когато взехме колата от сервиза
-
- потребител
- Регистриран: 10 мар 2008, 17:18
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1
При Фордовете незнам, но има серия БМВ-та Е36 правени за източния блок, та те са без лам.сонди. Та нищо чудно и Фордаците да имат някаква такава серия.
Аз имам подобен проблем, но веднъж върви, веднъж не. По случая съм поръчал нова сонда от Ebay, барем нея да сменя, че и тоя кьорав еднолитров двигател ми дава разход от 10+...то ако ще ми гори толкоз ква файда от нея
Аз имам подобен проблем, но веднъж върви, веднъж не. По случая съм поръчал нова сонда от Ebay, барем нея да сменя, че и тоя кьорав еднолитров двигател ми дава разход от 10+...то ако ще ми гори толкоз ква файда от нея

- eskort kabrio
- потребител
значи вече със сигурност нямам lamb сонда и се чъдя какво да правя защо ми придръпва колата пак кой знае дето вика колегата може колата ми да е правена за няква страна без изискване за екологията а един майстор запален на бмв ми каза наистина има такава серия бмв която е без lamb сонди но има датчик които следи за вредните газове от колекторните тръби та се чъдя къде ако някой знае да сподели ще съм му благодарен