Mondeo 2.0 TDCi 130кс. маховик?
-
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2010, 22:16
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 TDCI 130kc.
- Status: Извън линия
Mondeo 2.0 TDCi 130кс. маховик?
здр. да ви запозная накратко с проблема ми .бях в сервиз за профилактична подмяна на ремъци масла , с профилактиката сменях и стартер защото бендикса беше повреден. ,притесняваше ме шум от двигатела/тракане/ когато е на свободна ,а след натискане на съединителя той изчезваше.казаха ми че най-вероятно демферния маховик е "тръгнал" ,споменаха ми за цена надхвърляща 1000 лв.,а от форума научих че трябва да сменям и лагер помпа.колата иначе е доста пъргава и бърза.
възможно ли е диагнозата да е друга ?
какво бихте ме посъветвали?
ако може да ме информирате за цени...
Форд мондео 2003год. 2.0 ТДЦи регион Русе,Варна
възможно ли е диагнозата да е друга ?
какво бихте ме посъветвали?
ако може да ме информирате за цени...
Форд мондео 2003год. 2.0 ТДЦи регион Русе,Варна
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Mondeo 2.0 TDCi 130кс. маховик?
Толкова е.
Маховика е към 1000
Лагер-помпата ти е оригинална от порядъка на 400 лева (сменя се почти норматив,след като така и така отваряш там,щото после ако протече,ще платиш същия труд отново).
Маховика е към 1000
Лагер-помпата ти е оригинална от порядъка на 400 лева (сменя се почти норматив,след като така и така отваряш там,щото после ако протече,ще платиш същия труд отново).
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
купи си комплекта от ибей и ще спестиш доста пари - и като смъкнеш кутията се сменя всичко наред - маховика с помпата и съединителя ,тя щом е 2003 си е за смяна всичко
- SERIOUS LUBO
- потребител
- Регистриран: 29 май 2009, 10:10
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 TDdi 90 кс 2000г
маховика ти е точно 643,12лв на LUK най-вероятно такъв е бил оригиналния
помпата пак на LUK ти е 293лв
съединител на SACHS е 478,14лв
помпата пак на LUK ти е 293лв
съединител на SACHS е 478,14лв
-
- потребител
а ако карам така ??? какво може ад стане?
- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
Може да не е маховик, а нещо от пружините на притискателния диск...при мен го имаше същото от време на време, след смяна на комплект съединител БЕЗ маховик се оправи всичко. Ако ти е тръгнал маховика трябва при гасене да се чува някакво изтракване, при мен го нямаше и се разминах с доста дебела сума...
-
- потребител
това тракане се появява когато е на ниски обороти на свободна и когато гася двигателя.наподобява тракане все едно че двигателя опира в метана част.а съединителя ми отлепя добре и не мисля че е заминал...
- MapTo_D
- потребител
щом го има и като гасиш двигателя явно наистина е тръгнал...лоша работаToK написа:това тракане се появява когато е на ниски обороти на свободна и когато гася двигателя.наподобява тракане все едно че двигателя опира в метана част.а съединителя ми отлепя добре и не мисля че е заминал...

-
- потребител
намерих еедна страница но разликата в цените е много голяма,бихте ли погледнали.
http://shop.ebay.co.uk/sis.html?_nkw=FO ... Clutch+Kit" onclick="window.open(this.href);return false;
http://shop.ebay.co.uk/sis.html?_nkw=FO ... Clutch+Kit" onclick="window.open(this.href);return false;
- MapTo_D
- потребител
Това са комплекти съединители, там няма маховик нито лагер-помпа...ToK написа:намерих еедна страница но разликата в цените е много голяма,бихте ли погледнали.
http://shop.ebay.co.uk/sis.html?_nkw=FO ... Clutch+Kit" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
http://shop.ebay.co.uk/sis.html?_nkw=FO ... HEEL+115PS" onclick="window.open(this.href);return false;
това е за маховика ,но се затруднявам с лагер-помпа,не мога да открия такова изделие
това е за маховика ,но се затруднявам с лагер-помпа,не мога да открия такова изделие
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
На някакъв етап фирмите за афтърмаркет части се усетиха,че губят пазара втора ръка тия компоненти и така се появиха класическите пакети за съединител,които заменят оригиналните,при които прижините са на маховика.
Но всеки който е сменял такъв пакет казва,че след това има разлика-потеглянето е по-твърдо.
Но всеки който е сменял такъв пакет казва,че след това има разлика-потеглянето е по-твърдо.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- Septerra
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2008, 17:56
- Модел на автомобила: 2015 Ford Mondeo ST-Line 2.0 TDCi
Споделям опит, макар и от друга кола. Ставаше въпрос за Голф 5-ца, 2.0 дизел със същия тип маховик. След като почна да се скапва, се стигна от каране до следната ситуация - едната от пружините на маховика беше излязла от гнездото си и беше трила по кожуха на скоростите като беше направила дупка с размер около 2х4см..
........
- Alexi
- потребител
- Контакти:
частици от маховика скапват и стартера .. абе трябва да се смени
-
- потребител
скоро смених стартер/бендикс/ и след 200-300 км. започна пак да прескача и да не мога да запаля,май в най скоро време трябва да открия комплект на добра цена и да сменям докато не е заминала цялата кола.м/у другото комплекта който показах е не само за TDDi но пише че е съвместим и за TDCi,дали е така нямам как да се разбере докато не се монтира:(
- Alexi
- потребител
- Контакти:
може да се разбере по парт номерата на 2те коли ..
-
- потребител
- Регистриран: 15 сеп 2007, 22:32
- Модел на автомобила: Мondeo 2.0TDCi 02г. комби
добра цена
http://cgi.ebay.co.uk/SOLID-FLYWHEEL-CL ... 2c4ef2a7e2" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
а това е прочутия маховик и хубавата му цена
http://cgi.ebay.co.uk/FORD-MONDEO-2-0-T ... 3a5c7039a8" onclick="window.open(this.href);return false;
http://cgi.ebay.co.uk/SOLID-FLYWHEEL-CL ... 2c4ef2a7e2" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
а това е прочутия маховик и хубавата му цена
http://cgi.ebay.co.uk/FORD-MONDEO-2-0-T ... 3a5c7039a8" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
Благодаря ! в сервиз е ще видим какво ще излезе...
-
- потребител
- Регистриран: 29 мар 2009, 23:28
- Модел на автомобила: Focus MK2 Facelift(LV) 2010, Hatchback/5-door, 1.6TDCi 66kW/90hp
- Контакти:
Mondeo 2.0 TDDI 115кс. маховик?
Здравейте Колеги,
Струва ми се, че имам подобен проблем и поради това пиша и в тази тема.
Автомобилът ми е FORD MONDEO 2.0 TDDI 115кс 2001г.
От извесно време имах проблеми със съединителя или по-конкретно педала от време на време не се връщаше докрай при смяна на предавките. За последно когато автомобилът беше в движение се появи и странен шум по време на движение. Педала на съединителя започна да не се връща докрай на всяко 2-3 натискане. От време на време при опит за превключване при скорост около 60км/ч и по-висока изключването от скорост ставаше трудно. Дори няколко пъти имаше леко "прихъркване", което според мен се дължеше на неотделил съединител. Също така при по-висока скорост педала на съединителя понякога ставаше твърд. Освен това осезаемо започна да се чува някакво притракване когато двигателят работи на място. След консултация с майстори се стигна до извода, че няма да мина без сваляне на скоростната кутия.
Момчето при което обикновенно ползвам за такива услуги беше малко затрупан с работа и се наложи да изчакам няколко дни докато ми дойде реда.
В момента автомобилът ми е полуразглобен и нещата не изглеждат много розови поне що се касае за финикийски знаци. Ситуацията е горе-долу следната:
1.Маховик - със сигурност е за смяна
2.Лагер-помпа - почти сигурно и тя е за смяна
3.Притискателен и феродов диск - имат още някакъв живот, но е препоръчително да се сменят
Така да се каже "Майсторът" ми досега не е правил автомобил като моя, но смята че при липса на средства може да изкарам известно време със моите дискове.
Също така казва, че би могъл да прецени дали лагер-помпа втора ръка би свършила работа.
И сега алтернативите които имам към днешна дата - края на 2010г.
Вариант 1
-Нов маховик от Ауто Плюс около - 750лв.
-Лагер-помпа (LUK - ако не греша) - 270лв.
-Комплект феродов и притискателен диск - 470лв (ЗАКС или нещо подобно)
Вариант 2
-Лагер-помпа (LUK -ако не греша) - 270лв.
-Феродов и притискателен диск - старите
Вариант 3
-Лагер-помпа, Феродов диск, Притискателен диск втора ръка от двигател 2.0 TDCI - 200лв.
Цената за труд е еднаква за във всички случаи в порядъка на 150-200лв.
Дойде ред и на няколко въпросчета отговор на които се надявам да получа от Вас!
-Поне до момента маховик за моя автомобил втора ръка не можах да намеря. На няколко места открих за двигател TDCI, но по-запознати ми казаха че не става за моя двигател.
? - Ще се радвам да разбера какво е Вашето становище по този въпрос!
-В морга съм намерил помпа и дискове от двигател 2.0 TDCI с уговорката, че до няколко дни мога да ги върна. Моята идея е майстора да си каже думата дали помпата би ми свършила работа. Ако може да се използва помпата, да преценя между моите и купените дискове кои са по-добри и евентуално тях да сложа. Поне до момента съм останал с убеждението че тези части са съвместими между 2.0 TDDI 115 с 2.0 TDCI 115.
? - Какво е Вашето мнение за този вариант. Ако реша нещата по този начин за какво трябва да внимавам!
-Някъде попаднах на следната оферта:
http://cgi.ebay.co.uk/SOLID-FLYWHEEL-CL ... 2c4ef2a7e2" onclick="window.open(this.href);return false;
Доста съм скаран с английският и не мога да разбера дали става въпрос за нови части или не. Също така нямам никаква идея дали тези неща могат да стигнат до България. При какви условия и как точно. Ако някой внесе малко светлина предполагам би било полезно и за други хора в подобни ситуации. Става въпрос за неща от сорта - срок за доставка, цена, начин на плащане, някакви гаранции и т.н.
Лично аз ще съм доволен на всякакви коментари по написаното от мен. Също така приемам всякакви съвети, които биха помогнали да си спестя време, главоболия и някоя стотинка
Предварително Благодаря!
Струва ми се, че имам подобен проблем и поради това пиша и в тази тема.
Автомобилът ми е FORD MONDEO 2.0 TDDI 115кс 2001г.
От извесно време имах проблеми със съединителя или по-конкретно педала от време на време не се връщаше докрай при смяна на предавките. За последно когато автомобилът беше в движение се появи и странен шум по време на движение. Педала на съединителя започна да не се връща докрай на всяко 2-3 натискане. От време на време при опит за превключване при скорост около 60км/ч и по-висока изключването от скорост ставаше трудно. Дори няколко пъти имаше леко "прихъркване", което според мен се дължеше на неотделил съединител. Също така при по-висока скорост педала на съединителя понякога ставаше твърд. Освен това осезаемо започна да се чува някакво притракване когато двигателят работи на място. След консултация с майстори се стигна до извода, че няма да мина без сваляне на скоростната кутия.
Момчето при което обикновенно ползвам за такива услуги беше малко затрупан с работа и се наложи да изчакам няколко дни докато ми дойде реда.
В момента автомобилът ми е полуразглобен и нещата не изглеждат много розови поне що се касае за финикийски знаци. Ситуацията е горе-долу следната:
1.Маховик - със сигурност е за смяна
2.Лагер-помпа - почти сигурно и тя е за смяна
3.Притискателен и феродов диск - имат още някакъв живот, но е препоръчително да се сменят
Така да се каже "Майсторът" ми досега не е правил автомобил като моя, но смята че при липса на средства може да изкарам известно време със моите дискове.
Също така казва, че би могъл да прецени дали лагер-помпа втора ръка би свършила работа.
И сега алтернативите които имам към днешна дата - края на 2010г.
Вариант 1
-Лагер-помпа (LUK - ако не греша) - 270лв.
-Комплект феродов и притискателен диск - 470лв (ЗАКС или нещо подобно)
Вариант 2
-Лагер-помпа (LUK -ако не греша) - 270лв.
-Феродов и притискателен диск - старите
Вариант 3
-Лагер-помпа, Феродов диск, Притискателен диск втора ръка от двигател 2.0 TDCI - 200лв.
Цената за труд е еднаква за във всички случаи в порядъка на 150-200лв.
Дойде ред и на няколко въпросчета отговор на които се надявам да получа от Вас!
-Поне до момента маховик за моя автомобил втора ръка не можах да намеря. На няколко места открих за двигател TDCI, но по-запознати ми казаха че не става за моя двигател.
? - Ще се радвам да разбера какво е Вашето становище по този въпрос!
-В морга съм намерил помпа и дискове от двигател 2.0 TDCI с уговорката, че до няколко дни мога да ги върна. Моята идея е майстора да си каже думата дали помпата би ми свършила работа. Ако може да се използва помпата, да преценя между моите и купените дискове кои са по-добри и евентуално тях да сложа. Поне до момента съм останал с убеждението че тези части са съвместими между 2.0 TDDI 115 с 2.0 TDCI 115.
? - Какво е Вашето мнение за този вариант. Ако реша нещата по този начин за какво трябва да внимавам!
-Някъде попаднах на следната оферта:
http://cgi.ebay.co.uk/SOLID-FLYWHEEL-CL ... 2c4ef2a7e2" onclick="window.open(this.href);return false;
Доста съм скаран с английският и не мога да разбера дали става въпрос за нови части или не. Също така нямам никаква идея дали тези неща могат да стигнат до България. При какви условия и как точно. Ако някой внесе малко светлина предполагам би било полезно и за други хора в подобни ситуации. Става въпрос за неща от сорта - срок за доставка, цена, начин на плащане, някакви гаранции и т.н.
Лично аз ще съм доволен на всякакви коментари по написаното от мен. Също така приемам всякакви съвети, които биха помогнали да си спестя време, главоболия и някоя стотинка

Предварително Благодаря!
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Аз бих те посъветвал да приложиш вариант3 с едно допълнение, използвай твоя си притискател. Ауто Плюс работят със безбожни надценки, провери още някой магазин.
Ако си правех моята кола, ще се разтърся по моргите за конвенционален маховик и ще си купя класически притискател и диск.
Ако си правех моята кола, ще се разтърся по моргите за конвенционален маховик и ще си купя класически притискател и диск.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!