Проблем с паленето и оборотите на фиестата

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
decho1
потребител
потребител
Регистриран: 01 апр 2009, 21:31
Модел на автомобила: Fiesta 94g
Status: Извън линия

Проблем с паленето и оборотите на фиестата

Мнение от decho1 » 18 ное 2009, 23:24

Здравейте от известно време се появи проблем с паленето и оборотите на фиестата моно 1.1 94г,когато паля на студено върти стартера 10-20 сек докато запали след това на топло пали от раз.Другия проблем е държи ниски обороти като запали дига до 600 и после пада до 400 поне така показава на оборотомера,пробвах с друго табло и пак показва толкова.Щях да забравя някой път като подам газ и забива за сек и после се оправя,мерси на всички отзовали се предварително.

Потребителски аватар
valerko1
потребител
потребител
Регистриран: 09 авг 2006, 14:57
Модел на автомобила: Ford Focus 1600 cm3, 100 кс, 06.2008 г. фейслифт, АГУ
Status: Извън линия

Re: Проблем с паленето и оборотите на фиестата

Мнение от valerko1 » 19 ное 2009, 13:22

Отиди на една диагностика...според мене е потенциометъра на дросела, ама не ми вярвай много-много. Ако е той не се връзвай на приказките, че не се разглабя....разглабя се и още как, верно трудно щото е добре запечатан....почиства се с медицински бензин или спирт и го лепиш със моментно лепило от типа на Капчица, Супербонд и пр. Може и моторчето за празния ход да е....но пак не ми вярвай....абе с две думи отиди на диагностика...тука ми вярвай. :lol: :lol:
Няма лоша ракия и хубава лопата.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”