тръгване на грешна предавка
-
- потребител
- Регистриран: 03 дек 2008, 14:29
- Модел на автомобила: Focus2008
- Status: Извън линия
тръгване на грешна предавка
Здравейте!
По принцип карам много внимателно, но напоследък без да искам потеглих два пъти на грашна предавка на втора или на трета съответно. Потеглих е силно казано ведбага се усетих и превключих, но все пак..казаха ми че така каренцата може да си заминат...струва ми се че колата след това не набира така бързо обороти и има някакъв странен шум в скоростната кутия...в сервиза могат ли да проверят дали има проблем с тези пусти карета. Има ли стенд за това? Ил трябва да се свали и разглоби скоростната кутия? Ако трябва да се сменя нещо скъпо ли ще струва? Шредварително мерси!
По принцип карам много внимателно, но напоследък без да искам потеглих два пъти на грашна предавка на втора или на трета съответно. Потеглих е силно казано ведбага се усетих и превключих, но все пак..казаха ми че така каренцата може да си заминат...струва ми се че колата след това не набира така бързо обороти и има някакъв странен шум в скоростната кутия...в сервиза могат ли да проверят дали има проблем с тези пусти карета. Има ли стенд за това? Ил трябва да се свали и разглоби скоростната кутия? Ако трябва да се сменя нещо скъпо ли ще струва? Шредварително мерси!
-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
Re: тръгване на грешна предавка
Карай си спокойно. От две тръгвания на 2-ра и 3-та няма опасност. Все пак ходовата част не е от пластелин. Гледай само да не ти стане навик
. При често потегляне на висока предавка най-често се прецаква съеденителя.

- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
Re: тръгване на грешна предавка
откачи ми се щанга на скоростния лост и трябваше да вкарам колата в двора а ме чакаха други коли.мии отиде си съединителя след 3000 км.. Прегря си така ,че си потегляй на първа..Дори и да ускориш до 10км на нея..Peet написа:Карай си спокойно. От две тръгвания на 2-ра и 3-та няма опасност. Все пак ходовата част не е от пластелин. Гледай само да не ти стане навик. При често потегляне на висока предавка най-често се прецаква съеденителя.