Високи обороти на празен ход и гаснене
-
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 10:58
- Модел на автомобила: Форд Орион 1,6I, 16V
- Status: Извън линия
Високи обороти на празен ход и гаснене
Здравейте, колата е Орион '93 1,6 16V, няма газова. Проблема е че на празен ход държи около 2000 оборота, а ако на скорост ги смъкна под 1000, при изключванетоот скорост гасне. След това пали много трудно и то само с газ до дупка. Ходих на диагностика и ми казаха че била тромава ламбда сондата, смених я, но няма особена промяна. Някаква идея как да си реша проблема? Мерси предварително! 

- peterdi_bg
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
- Модел на автомобила: n/a
Re: Високи обороти на празен ход и гаснене
Прегледай темите по въпроса, със сигурност не са една и две.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
прегледай си и вакуумните линии по двигателя. Така както си го описал ми се струва, че дърпа от някъде нерагламентиран въздух. Запали колата и на отворен капак слушай - отнякъде трябва да съска.
-
- потребител
Днес ходих пак на диагностика, до Италианеца. Поради опасения че е запушен катализатора, го сменихме с резонансно гърне (поне беше безплатно), 3 часа се мъчи човека, какво ли не пробва, вакууми, датчици, кабели, компютър, всичко без успех. Накрая се отказа с думите че трябва да се прегледа цялата инсталация жица по жица. Облива двигателя с бензин да не би да смуче въздух отнякъде (без резултат). На газ-анализатора показваше 6-7 пъти в повече приток на гориво. В един момент се уж оправи, но само за 2 минути, после хлъцна и загасне и пак старата песен. Накрая ще се окаже най-голямата тъпня, ама като се е скрила гадината.....Направо незнам къде или на кой да я дам да я помъчи.
Или както видях в една друга тема, ще взема да я застрелям за да не се мъчи. Иначе преди да възникне тоя проблем колата мъркаше направо.

Или както видях в една друга тема, ще взема да я застрелям за да не се мъчи. Иначе преди да възникне тоя проблем колата мъркаше направо.

- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
За този метод не бях чувалktamara написа:... Облива двигателя с бензин да не би да смуче въздух отнякъде (без резултат)...

При твоя двигател не знам какво е, клапан за празен ход или стъпков мотор. Него проверявахте ли го?

-
- потребител
Относно обливането, не ги разбирам много нещата, ама ако смукне бензин вместо въздух - гасне, поне на момчето преди мене, на неговата кола метода работеше безотказно. А стъпковото моторче е проверено (сложихме друго-работещо за пробата). Казаха че сигурно има прекъсващ (а не прекъснат) кабел някъде, ама така изведнъж да се получи повредата. 

-
- потребител
Предпоръчаха ми автосервиз Юве, на Симеоновско шосе. Мисля направо натам да я карам