помощ проблем с оборотите на Мондео 1.8 TDI

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
tsonyo_01
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 18:38
Модел на автомобила: Ford Mondeo
Status: Извън линия

помощ проблем с оборотите на Мондео 1.8 TDI

Мнение от tsonyo_01 » 13 мар 2009, 18:53

здравейте. нов съм във форума и се извинявам но неможах да открия с търсачката проблем сходен с моя. спешно се нуждая от съветите ви. колата ми е Форд Мондео 1999г. с двигател 1.8 TDI 90 к.с. с нафтова помпа Лукас . сутрин пали трудно и оборотите се сменят . смених 4-те подгряващи свещи тъй като съм нов в карането на дизел но проблема не се оправи. благодаря предварително за съветите

ragazi
потребител
потребител
Регистриран: 02 дек 2008, 12:57
Модел на автомобила: ford eskort td

Re: помощ проблем с оборотите на Мондео 1.8 TDI

Мнение от ragazi » 13 мар 2009, 23:18

провери за въздух в системата

Потребителски аватар
Tsonyo
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2009, 12:25
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8TDi

Мнение от Tsonyo » 14 мар 2009, 18:12

Здравейте ходих на майстор да правя диагностика на колата. Представители на BOCH закачиха кабелите и по тяхно мнение проблема е от електро магнитен клапан който се намира на помпата отпред.Този клапан давал информация за колко гориво да пуска на помпата.Ако някой е имал такъв проблем да пише.

dany85
потребител
потребител
Регистриран: 19 юли 2008, 10:23
Модел на автомобила: Вече съм с Ford Mondeo 1.8td, набор 98 :)

Мнение от dany85 » 17 мар 2009, 18:29

tsonyo_01 написа:здравейте. нов съм във форума и се извинявам но неможах да открия с търсачката проблем сходен с моя. спешно се нуждая от съветите ви. колата ми е Форд Мондео 1999г. с двигател 1.8 TDI 90 к.с. с нафтова помпа Лукас . сутрин пали трудно и оборотите се сменят . смених 4-те подгряващи свещи тъй като съм нов в карането на дизел но проблема не се оправи. благодаря предварително за съветите
И аз в момента съм със същия проблем - 99% е наличие на въздух в системата!
Tsonyo написа:Здравейте ходих на майстор да правя диагностика на колата. Представители на BOCH закачиха кабелите и по тяхно мнение проблема е от електро магнитен клапан който се намира на помпата отпред.Този клапан давал информация за колко гориво да пуска на помпата.Ако някой е имал такъв проблем да пише.
Относно клапана - когато подадеш контакт трябва да се чува от него първоначално звук като от гърмяща змия за около 2-3 сек. Ако не го чуваш - обикновено не функционира. Може да се подмени или помпата да се направи механична без електронно управление. Аз лично го смених и в последствие ми го игнорира един майстор. За сега работи прилично колата. Попрочети из форума има доста инфо за този клапан. В една моя тема има координати на майстор в София, но се информирай предварително за да установиш за един и същ проблем ли говорим. _friends_

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”