Ескорт 1,8д.къса ангренажен ремък през 15000км.
-
- потребител
- Регистриран: 16 фев 2009, 20:52
- Модел на автомобила: FORD
- Status: Извън линия
Ескорт 1,8д.къса ангренажен ремък през 15000км.
Сменил съм всичко по ангренажа освен зъбните колела възможно ли е те да са причината за късането на ремъка
- eekset
- потребител
- Регистриран: 02 май 2007, 11:56
- Модел на автомобила: три две нула
Re: Ескорт 1,8д.къса ангренажен ремък през 15000км.
...и втулките през два месеца, е*аси.
що не смениш сервиза/майстора?
що не смениш сервиза/майстора?
http://i.data.bg/08/01/21/770926_orig.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2007, 16:44
- Модел на автомобила: Фиеста 1.8Д
А водната помпа гледал ли си я дали има луфт или да капе, защото на мен също ми се скъса и гледах водната помпа защото ми казаха че тя играела роля на ролка.Може да пробваш да смениш и майстора, защото аз лично съм виждал как слагат ремак на 1.8д ...с отверката отгоре ремъка да влезе на зъбите..
. Аз сам като сменах голям зор беше 

ima samo dva vida koli Ford i drygi
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
При бензиновите и по-конкретно на CVH зъбите не са трапецовидни а полуобли, когато на такива зъбни колела се постави ремък със трапецовидни зъби (от незнание или заради цена щото са по-евтини), се къса на такива километри. Не знам как е при тебе, но да не би да имаш подобен проблем, друго за което се сещам е прекалено натегнат или некачествен ремък. Попадане на масло или антифриз също скъсяват живота му.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 16 фев 2009, 20:52
- Модел на автомобила: FORD
Зъбите отговарят, днес гледах едни картинки на скъсани ремъци,различни видове износване и късане моя варянт според тях е пренатегнатост.Ама като съм го сменял сам рекламацията не важи.
А това че има форд И други автомобили е вярно.Но аз не се предавам и ще сменям ескорта с мондео,но бензиново.

А това че има форд И други автомобили е вярно.Но аз не се предавам и ще сменям ескорта с мондео,но бензиново.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Какво общо има тука Форд, просто си сгрешил, всеки е грешил, така се учим другия път ще знаеш. По принцип нормално обтегнат ремък, като го хванеш на най-дългата отсечка между две ролки, трябва да можеш да го усучеш до 90градуса.sia80 написа:Зъбите отговарят, днес гледах едни картинки на скъсани ремъци,различни видове износване и късане моя варянт според тях е пренатегнатост.Ама като съм го сменял сам рекламацията не важи.![]()
![]()
![]()
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!