проблемен форд мондео 1.8 дизел !

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
Na4ista
потребител
потребител
Регистриран: 16 май 2008, 00:49
Модел на автомобила: Ford Mondeo Combi '98 - 1.8 Diesel
Контакти:
Status: Извън линия

проблемен форд мондео 1.8 дизел !

Мнение от Na4ista » 04 ное 2008, 14:32

Колеги изпадам в тиха лудост ! Мондеото преди няколко месеца прегря, счупи главатата, смених я, оправиха му проблема, смениха ми гарнитури, какво ли не ... и сега преди 2 седмици това нещо отново прегря! и ме остави в тунела траянови врата! датчика не реагира, не отчете нищо! нищо! а е наред! просто се напълних с бял дим, започна да реве като луда и ... абе мамата си ... и отново е избило главата!?! какво да правя?! това не е нормално! мондеото е комби '98 година, голям семеен автомобил и се кара като такъв! нямам спортни амбиции да съм първи по светофарите, проверявам го преди тръгване, внимавам за дизела, който наливам, за масла, антифризи и всичко което може да изникне...колата се пази повече от необходиното (и май там е проблема, то колкото повече му трепериш на едно нещо, толкова повече ядове береш покрай него) Отидох в сервиза, в който ми направиха първия ремонт и ми казаха, че главата, която са ми сложили е втора употреба и за нея няма гаранция, аз това си го знам! и съм се подписал отголу...нямам парите за нова цилиндрова глава! а за гарнитурата не знам си какво..почнаха да увъртат! не искам и да ги чувам повече тия! на ул. бесарабия са, в софия ! но какво да правя! сега пак ще я ремонтират, но на друго мяасто...но докога? кога отново ще ме остави насред пътя! дали нещо отстрани не прави тези проблеми, за да ми гори гарнитурата и оттам да пука главите? ...
не на секса с чорапи!

Изображение

noface
потребител
потребител
Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
Модел на автомобила: Sierra
Контакти:

Re: проблемен форд мондео 1.8 дизел !

Мнение от noface » 04 ное 2008, 16:43

Еми най-често срещания проблем при прегряване е трмостат менте,след това някой датчик не пуснал перката и става така като при теб.
Понеже си бил в движение в твоя случай залагам на термостат. Не е трудно човек да си свали термостата да му пробие 2х3мм или 4мм дупки и да го монтира.Да се сложи едно ключе със или без реле с което да се пуска перката за охлаждане на радиатора и тогава няма да прегрее.Но това се прави след като се опариш веднъж.И за мен се отнася ;): Лошото е че при теб май е за 2-и път. Никой седвиз няма да ти монтира глава 2-а употреба с гаранция за това не се притеснявай не са те излъгали.
Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти :P

Потребителски аватар
Na4ista
потребител
потребител
Регистриран: 16 май 2008, 00:49
Модел на автомобила: Ford Mondeo Combi '98 - 1.8 Diesel
Контакти:

Re: проблемен форд мондео 1.8 дизел !

Мнение от Na4ista » 08 ное 2008, 14:42

днес ми заявиха, че главата, която са ми монтирали си е старата спукана глава, просто в предишния сервиз са решили да ме правят на шаран и са успяли, всъшност! гадове! *00142* сега ще ми оправят проблема и се надявам занапред да няма нови простотии, защото форда наистина си го харесвам, а тия хора се опитват да ме накарат да го намразя!
не на секса с чорапи!

Изображение

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”