Облак при палене

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
kostastam
потребител
потребител
Регистриран: 04 апр 2006, 13:01
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1994, 1.6-90HP
Status: Извън линия

Облак при палене

Мнение от kostastam » 08 дек 2007, 03:59

Здравейте! Имам следният проблем-на няколко пъти ми се случва като си запаля колата на студен двигател да изпушва здраво направо се обвива колата в бял облак! След това краткотрайно изпушване и след няколко форсирания на двигателя всичко се оправя и няма и помен от пушек! Все едно двигателя е задавен и се отпушва!Мислех си че бензина е кофти или че някои инжектор е запушен,добавка за чистене на инжекторите съм слагал лятото когато един път пак ми направи този номер,от тогава нямаше проблем ама сега пак се обади. Колата иначе си върви няма никакви проблеми освен този,не съм усетил нищо необичайно не губи нито масло нито антифриз.Ако някой има идея за какво става въпрос да сподели!

cocoff
потребител
потребител
Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V

Мнение от cocoff » 08 дек 2007, 09:12

Гумените уплътнения на клапаните вероятно са на път.
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...

Потребителски аватар
ewgeny
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC

Мнение от ewgeny » 08 дек 2007, 12:53

Гумените уплътнения на клапаните вероятно са на път.
на път....... те отдавна са пристигнали даже. Сменявай, щото сигурно ти гори и масло.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!

kostastam
потребител
потребител
Регистриран: 04 апр 2006, 13:01
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1994, 1.6-90HP

Мнение от kostastam » 09 дек 2007, 02:50

Колата ми е изпу6ила досега от лятото когато се полу4и за първи път точно три пъти след това.За тези четири месеца от първото изпушване не е губила масло само малко антифриз е загубила(открих леко сълзене на радиатора).Снощи долях около 300 мл. антифриз.
Незнам каква е причината за тези моментни бели залшпове пушек но не ми се вярва да е студеното време(тук не е много студено).Карам с бензин 89 октана но колата винаги е карана с такъв че и по лош-87.Днес налях една добавка в бензина за из4истване на инжекторите и ще видя дали ще има ефект.Ако не ще чакам да роди и я давам на моргата.
Ако някой се сеща още нещо да сподели!!!
Благодаря за коментарите по темата!

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”