проблем с карбуратора сиера 84

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
skuller
потребител
потребител
Регистриран: 01 сеп 2006, 14:37
Модел на автомобила: sierra 1.6
Контакти:
Status: Извън линия

проблем с карбуратора сиера 84

Мнение от skuller » 03 дек 2007, 17:15

имам проблем с сиерата .. като карам и спра да натискам педала за газта оборотите падат на 500 и малко след това гасне .. ходих в един сервиз и ми казаха че е от карбуратора .ама имаше свободен час чак за след 2 седмици .. каде могат да го погледнат и да го оправат побързо за да нечакам 2седмици и даседа без кола ?
става въпрос за сервиз в софия
sierra 1.6 84г
sierra 2.0 84г
Изображение

Потребителски аватар
jojo
потребител
потребител
Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
Модел на автомобила: sierra

Мнение от jojo » 04 дек 2007, 13:33

имам почти същия проблем и то н бензин,при мен уж чакам да загрее да няма такъв проблем ,но не винаги.тръгвам няколко километра няма проблем и после оборотите падат и то на 1-ва макс 2-ра,натисна газта още падат ,пусна педала и работи и върви но няма мощност,направо полудявам мамк* му мръсна.преди 2 месеца с тоя карбуратор големи ядове,на сумати диагностики-за предварение,дв и даже компа вързаха ходих за кратко и се беше оправило,но за малко.сменях филтри,отваряхме карборатора,смукача и той се беше със собствено мнение,но тия дни пак същия проблем,днес за малко да ме ударят 2 пъти ,че както карах с 20 изгаснах от веднъж и тея отзад вече се бяха изнервили,ама не могат да ме заобиколят.колега извинявай,че така се впуснах в тема ти ,но предполагам че ме разбираш с тоя същия проблем.
иначе преди му сипах 10л 100октана и не ми прави тоя проблем,имам чуството ,че бензиновата помпа си работи кога и скимне.колега айде като отвориш карборатора кажи дали проблема е решен,но аз вече 90% мисля че е от бенз. помпа и че не качва гориво.един комши с пежо е вързал към съединенита към помпата елитрическа помпа и вика,че действа но аз не знам,ако някой е правил подобно нещо нека да каже има ли резултат
винаги за каквото и да си говорим,знай че става дума за пари

Потребителски аватар
tokareww
потребител
потребител
Регистриран: 29 яну 2007, 14:42
Модел на автомобила: Ford sierra
Контакти:

Мнение от tokareww » 07 дек 2007, 10:05

Преди години ми се появи същия проблем , появи се наи неучаквано на пътя за едма хижа и представете си :) в тоя сняг кво беше кофти.При мен се оправи като продухах жиглиора и там увеличих еди обороти :)
ergrg

Потребителски аватар
jojo
потребител
потребител
Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
Модел на автомобила: sierra

Мнение от jojo » 07 дек 2007, 11:39

а след това по късно имаше ли проблем,защото при мен това помогна но не за дълго,освен пак да отварям карба,но преди месец е почистван.ако продължи този проблем както аз ,така и колегата ще му предложа да търсим ултрвиолетова вана
винаги за каквото и да си говорим,знай че става дума за пари

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”