Трябва ли да сменям маслото на автоматична ск. кутия?
- maxpoint
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
- Status: Извън линия
Трябва ли да сменям маслото на автоматична ск. кутия?
здравейте приятели! обърнах цялия форум но не намерих това което ме интересува.Става въпрос за това-трябва ли да сменям маслото на скоростната кутия-автоматична...бъдете здрави-Вие и автомобилите Ви 

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Маслото на автоматичните скоростни кутии се сменя задължително на интервал 30-50 хил. км., може би заради различните модели автомобили има такава голяма разлика в интервала. Ако не знаеш твоето колко е карано по-добре го смени, че ако е карано много .... 

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Знам, че на автоматиците се сменя маслото през определен пробег.
Гледал съм ръководство на Ескорт, та там пишеше неща от сорта кой бутон за какво е и как да си отворим багажника, и препоръчителни размери гуми, ако не се лъжа.
В това ръководство пише ли за смяна на маслото на двигателя и спирачна течност?
На скоростната кутия да няма случайно някаква табелка?
Гледал съм ръководство на Ескорт, та там пишеше неща от сорта кой бутон за какво е и как да си отворим багажника, и препоръчителни размери гуми, ако не се лъжа.
В това ръководство пише ли за смяна на маслото на двигателя и спирачна течност?
На скоростната кутия да няма случайно някаква табелка?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Re: моля за инфо
Не се сменя! Поне така казват - до края на експлоатационния период!maxpoint написа:здравейте приятели! обърнах цялия форум но не намерих това което ме интересува.Става въпрос за това-трябва ли да сменям маслото на скоростната кутия-автоматична...бъдете здрави-Вие и автомобилите Ви
- maxpoint
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
проверих за к~во иде реч-масло за скоростната кутия-автом. приблизително 30 лв /литър +филтър около150 лв и следва въпроса колко литра побира ск. кутия защото искам да си го купя от там но не искам да го сменяват там преди време при смяна на маслото на двиг бяха писали че са сменили и поленовият филтър-60 лв с труда.Нищо подобно два дни след смяната заваля дъжд и изненада - в краката на този които се вози до мен тече вода свалям кората под предното стъкло и лъсва старичкият не пипнат филтър и тн но това е без зн.
живи и здрави
намерих го- за автомат. ск. кутия за моето Mondeo -7.9л. ужас
живи и здрави
намерих го- за автомат. ск. кутия за моето Mondeo -7.9л. ужас

-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Намерих за Ford Probe ->препоръчват смяна след всеки 600 часа работа.
Скъпа работа даге...успокоявай се с това, че ремонт или смяна на кутията е още по-скъп
Търси сервиз, дето разрешават да им висиш на главата(МП не разрешават) и гледай да го изсмучат цялото. Чувал съм, че малко сервизи имат вакуумни помпи за масло, а без такава си е просто доливане.
Скъпа работа даге...успокоявай се с това, че ремонт или смяна на кутията е още по-скъп

Търси сервиз, дето разрешават да им висиш на главата(МП не разрешават) и гледай да го изсмучат цялото. Чувал съм, че малко сервизи имат вакуумни помпи за масло, а без такава си е просто доливане.
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...