Проблем - не подава газ
-
- потребител
- Регистриран: 19 юни 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDDi
- Status: Извън линия
Проблем - не подава газ
Карам си вчера по магистралата и в един момент педала на газта омеква и започва да мига лампичката на подгряващите свещи. Спирам - колата си работи, но не мога да подам газ ... все едно няма никой. Гася - контакт - лампичката за подгряващите угасва и паля без проблем. Все едно и няма нищо. Но докато се прибера ми направи същия номер още 7-8 пъти. Някакви идеи, какъв може да е проблема.
И дали някой може да ми препоръча свестен сервиз за диагностика на дизел в София?
Благодаря предварително.
И дали някой може да ми препоръча свестен сервиз за диагностика на дизел в София?
Благодаря предварително.
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
За проблема не мога да ти дам насока, за сервиз Супер Дизел добри отзиви съм чувал. Моя Фокус е със същия двигател и газта между другото е със сензор, не е със жило и не знам как ти е омекнала. Може би ти се е сторило така. Дано не е голям проблема, че като знам електронните компоненти по тоя мотор кви са скъпи
.
edit: сега се зачетох, за ситуациите когато премига тая лампа за подгряването и в почти всички случай на проблем, с кой да е датчик свързан пряко с работата на мотора тя мига. Пише, само че на руски
Состояние - Потеря мощности двигателя, и мигает контрольная лампа свечей подогрева
Възможньие Причиньи - Зарегистрирован DTC
Действие - Обратитесь к WDS
и надолу още маса неща да се проверяват, мисля че всичко това си е за компютърна диагностика.

edit: сега се зачетох, за ситуациите когато премига тая лампа за подгряването и в почти всички случай на проблем, с кой да е датчик свързан пряко с работата на мотора тя мига. Пише, само че на руски
Состояние - Потеря мощности двигателя, и мигает контрольная лампа свечей подогрева
Възможньие Причиньи - Зарегистрирован DTC
Действие - Обратитесь к WDS
и надолу още маса неща да се проверяват, мисля че всичко това си е за компютърна диагностика.
-
- потребител
- Регистриран: 19 юни 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDDi
Понеже разбрах какъв е проблема, бих искал да го споделя:
Колегата по-горе е прав, че педала на газта не е със жило, а се управлява от 3 потенциометъра. Та проблема е в самия педал - като почне да се скапва прави както съм описъл по-горе. Майстора във МФ каза, че по принцип е доста рядко да се скапе тотално, но не е невъзможно. Решението е смяна на педала. Цена във МФ - 220 лв. Доставката от Германия е за 10 работни дни.
Поздрави.
Колегата по-горе е прав, че педала на газта не е със жило, а се управлява от 3 потенциометъра. Та проблема е в самия педал - като почне да се скапва прави както съм описъл по-горе. Майстора във МФ каза, че по принцип е доста рядко да се скапе тотално, но не е невъзможно. Решението е смяна на педала. Цена във МФ - 220 лв. Доставката от Германия е за 10 работни дни.
Поздрави.