МОНДЕО с нестабилни ниски обороти
-
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2007, 16:14
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V Ghia, 1996, комби автомат
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: МОНДЕО с нестабилни ниски обороти
Говори за бензинов клапан, явно не са изключвали инжекторите.
У нас обаче КАТ служи за да те преебе, а не за да оправи движението.
М. Карбовски
М. Карбовски
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2006, 15:40
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i DOHC 1796cc 16V Zetec 85KW (115PS); 95 - комби,АГУ BRC Sequent Injection
Ford Fiesta 1,4i 2008г. - Местоположение: гр Сопот
Тази седмица свалях дроселовата клапа на моето мондео...оказа се че си спомням правилно и такова разтояние няма....
обаче има пробит един малък отвор на самата клапа, предполагам това замества...горното
Все пак забелязах че има винта за който говорихме ( чрез който се настройва това разтояние).
Питам се защо тогава той е там след като не върши нищо....
Направи ми впечетление също че на дроселовата клапа пише "произведено в италия", дали италианците ( които са поставяли газ на колата) не са сложили някаква тяхна модификация...!
Тук във форума скоро срещах една тема пусната на колега с фокус мисля беше, на който колата е със подобна дроселова клапа с отвор!
Някакви идеи ?
обаче има пробит един малък отвор на самата клапа, предполагам това замества...горното
Все пак забелязах че има винта за който говорихме ( чрез който се настройва това разтояние).
Питам се защо тогава той е там след като не върши нищо....
Направи ми впечетление също че на дроселовата клапа пише "произведено в италия", дали италианците ( които са поставяли газ на колата) не са сложили някаква тяхна модификация...!
Тук във форума скоро срещах една тема пусната на колега с фокус мисля беше, на който колата е със подобна дроселова клапа с отвор!
Някакви идеи ?
- K-Yo
- потребител
- Регистриран: 23 мар 2008, 19:16
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 16V 115 1994 бензин-газ
TIN, а отвор в тялото на дросела в който влиза винт за регулиране на въздуха от горната към долната част на клапата, какъвто е посочен на последната от снимките имаш ли?TIN написа:оказа се че си спомням правилно и такова разтояние няма....
- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
На моя двигател клапата на дросела също има малък отвор, но има и канал в страни който отива към клапана за празния ход, на който пък има шестограм за регулиране.........
-
- потребител
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i DOHC 1796cc 16V Zetec 85KW (115PS); 95 - комби,АГУ BRC Sequent Injection
K-Yo написа:TIN, а отвор в тялото на дросела в който влиза винт за регулиране на въздуха от горната към долната част на клапата, какъвто е посочен на последната от снимките имаш ли?TIN написа:оказа се че си спомням правилно и такова разтояние няма....
отвор има но отива към байпасния клапан...винта, за който говориш регулира разтояниет окоето би трябвало да има, а няма!!
- K-Yo
- потребител
Говорим за различни неща.
http://i568.photobucket.com/albums/ss12 ... rosel1.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Тук на снимката с жълтат стрелка е посочен отвора през който преминава въздуха за клапана за празния ход, а със червената е посочен друг отвор в който има винт и през него преминава въздух от гораната част на тялото към долната под клапата, но при въртене не се променя нищо. Както и да е...
Явно сме с различни, понеже на самата клапа дупка нямам аз.
http://i568.photobucket.com/albums/ss12 ... rosel1.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Тук на снимката с жълтат стрелка е посочен отвора през който преминава въздуха за клапана за празния ход, а със червената е посочен друг отвор в който има винт и през него преминава въздух от гораната част на тялото към долната под клапата, но при въртене не се променя нищо. Както и да е...
-
- потребител
K-Yo написа:Говорим за различни неща.
http://i568.photobucket.com/albums/ss12 ... rosel1.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
този отвор с червената стрелка го няма при мен!
- red
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
- Контакти:
Не разбрах провери ли вакуумните маркучи. от тях идват често колебаещи се обороти
- K-Yo
- потребител
Разбира се, проверил съм ги.red написа:Не разбрах провери ли вакуумните маркучи. от тях идват често колебаещи се обороти
-
- потребител
- Регистриран: 07 юни 2009, 00:17
- Модел на автомобила: Ford Mondeo
- Контакти:
И колеги в крайна сметка решихте ли проблема, така и не стана ясно. Разбра ли се от какво е бил този проблем.
- K-Yo
- потребител
Ако си спомням правилно, мисля, че беше прекъснато вакумно съединение от тройника под бубината към всмукателния колектора.
- Milen74
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2012, 13:16
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6i 99г
При мен се оказа също вакумно съединение към смукателния колектор точно под него.Смених го и нямам грижи. Мотора е Zetec 1.6
-
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2008, 22:47
- Модел на автомобила: Ford mondeo
Здравейте колеги!! Имам проблем с ниските обороти но мондеото ! Четох тема за MAF сензора почистих го както е описано там положителен резултат за 15 минути после същото някой може ли да ми каже къде да търся проблема
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Не си попълнил в профила си какво е мондеото - с какъв двигател и коя година. Предполагам, че е бензин де. Може да свалиш клапана за празен ход (IACV) и да го почистиш с обезмаслител. Имаше и за него тема някъде из форума.Yavko написа:Здравейте колеги!! Имам проблем с ниските обороти но мондеото ! Четох тема за MAF сензора почистих го както е описано там положителен резултат за 15 минути после същото някой може ли да ми каже къде да търся проблема
-
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2008, 22:47
- Модел на автомобила: Ford mondeo
извинявам се за непълното ми обяснение!!! мондеото е 93г.DOHC 2000куб. 16в (бензин) .А някой може ли да ми каже ориентировъчна цена на маф сензора на бош??