Фиеста mk4 1.8d трудно първо палене ?
-
- потребител
- Регистриран: 02 сеп 2016, 23:41
- Status: Извън линия
Re: Фиеста mk4 1.8d трудно първо палене ?
Готово е,проследих кабелите и имаше на едно място прекъснат кабел а иначе моторчето е от мондео мк2 1.8тд или поне така каза продавача в олх.Буксата е същат като моята.Сложих го оправих кабела,претегнах жилото и всичко тръгна,държи 1000 оборота а преди като не работеше държеше 700-750 оборота.Само не знам кога се връща дали като загрее или след определено време,но няма значение.Като бонус със колата имаше една малка черна кутия,която не знаех за какво е,но днес разбрах че е подгревател за нафтата.Понеже нямам мултицет нямаше как да разбера дали работи но на двг имаше само планка закачена което ме наведе на мисълта че е купено но не е сложено и го сложих преди филтъра.Като цяло не знам дали тези 2 неща ще подобрят паленето,но поне всичко вече е сложено и работи.Много благодаря на всички отзовали се.
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07
- Status: Извън линия
Re: Фиеста mk4 1.8d трудно първо палене ?
Подгряването е с вградена биметална пластина и се включва при отрицателни температури на нафтата. Само трябва да му осигуриш захранване при включване на контакт - то си знае работата нататък.pi6ligara написа:... една малка черна кутия,която не знаех за какво е,но днес разбрах че е подгревател за нафтата...