Странен шум при включване на турбото МК3 ТДДИ

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Manolcho78
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2014, 15:40
Модел на автомобила: Focus I, Sedan, 1,8 Tddi
Status: Извън линия

Re: Странен шум при включване на турбото МК3 ТДДИ

Мнение от Manolcho78 » 09 окт 2014, 13:00

И на моя фокус тоя маркуч след интеркулера (който е с едни метални пръстени) се е сцепил иоттам свистеше яко и ми хвърляше масълце. Сега съм го увил солидно с PVC лента, но това е временно решение. При опит да намеря нов такъв се оказа че заместител не намирам, а оригиналния от мото пфое е 137 / сто тридесет и седем лева :shock: / освен да пообиколя авто моргите или да пригодя нещо - ще се включа в кръжока "направи си сам "

Потребителски аватар
mi6o
потребител
потребител
Регистриран: 11 авг 2007, 10:20
Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )

Мнение от mi6o » 09 окт 2014, 14:48

Здрaвей колегa. Виж в сaйтовете зa тунинг, имaт всякaкви мaркучи зa турбо пътищa. Aко не се лъжa, твоя мaркуч не е много дълъг и ще струвa много под 137 лв. според мен. Мисля, че предлaгaт и черни нa цвят aко не искaш други цветове.
Поздрaви

pan40
потребител
потребител
Регистриран: 21 сеп 2013, 21:37
Модел на автомобила: Mondeo

Мнение от pan40 » 13 ное 2014, 03:46

Колега дай линк към магазина, че аман от тези маркучи вече 2 пъти се пука явно съм го подменил с менте говорим за маркуча от турбото към интеркулера който е с по широка долна част и е S- образен или поне някой да препоръча магазин в който се продава оригиналният маркуч!!!

Потребителски аватар
Dimitar Mihov
потребител
потребител
Регистриран: 23 апр 2013, 14:24
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi
Ford Fiesta 1.0 EcoBoost

Мнение от Dimitar Mihov » 14 ное 2014, 16:48

Оригиналният маркуч в Мото Пфое струваше 160 лв. за по-късия, който излиза от турбината. Този S-образния не ми се мисли. Аз си сложих алтернативен от някакво HDi мисля, пасна и вече една година и 30 000 км карам без дертове. ;) Справка - струваше около 60 лв.

pan40
потребител
потребител
Регистриран: 21 сеп 2013, 21:37
Модел на автомобила: Mondeo

Мнение от pan40 » 15 ное 2014, 01:56

Тук в Гръцко струва 198 еврака оргиналния то сигурно и в България ще е толкова та и повече!!!
Един майстор ми предложи да го изработи от неръждаеми тръби и да го захвана с два малки маркуча но още се колебая,страх ме е да не доведе до некой гаф иначе е добра идея и нямало да струва повече от 100 евро и щяло да бъде ВЕЧНО???

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”