Странен звук на Focus
-
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2012, 20:34
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 Zetec S 2000г. комби
- Status: Извън линия
Re: Странен звук на Focus
Аз сложих някакъв турски за 100лв., засега 3 месеца и 2000 км. няма проблеми, все още е здрав.
- apostolakis
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2013, 16:54
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 16V
Добре, добре, колеги обнадеждавате ме, ще взема да сложа и аз такъв, че както гледам намирането на 2-ра ръка си е приключение.
-
- потребител
- Регистриран: 08 окт 2013, 20:44
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8TDDi 90hp Ghia МК1, 1999 year
Здравейте прочетох темите във форума за вибрациите предавани на купето защото и аз имам същия проблем на Фокус 1.8 ТДДИ.
При ниски обороти вибрира усърдно и се усеща по цялото купе и дразни.
Ето го въпросния тампон: Който е извършвал манипулацията да каже стъпките за свалянето му. Това което мисля да направя е:
1. Развиване на двата болта на скобата
2. Развиване на горните гайки на тампона.
3. .......................... до долния болт от къде да стигна?
И един въпрос от лаик - Трябва ли да подпирам някъде отдолу двигателя защото все пак той лежи на тампона и когато се свали ще падне ниско?
При ниски обороти вибрира усърдно и се усеща по цялото купе и дразни.
Ето го въпросния тампон: Който е извършвал манипулацията да каже стъпките за свалянето му. Това което мисля да направя е:
1. Развиване на двата болта на скобата
2. Развиване на горните гайки на тампона.
3. .......................... до долния болт от къде да стигна?
И един въпрос от лаик - Трябва ли да подпирам някъде отдолу двигателя защото все пак той лежи на тампона и когато се свали ще падне ниско?
-
- потребител
- Регистриран: 04 мар 2013, 21:12
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 tddi 90hp combi 2000
Да,трябва да подпреш двигателя!
Аз вдигнах колата с крик,подложих трупчета под картера внимателно така че, да не го свия и пуснах крика до като дв. опре в тупчето. Крика не го махаш,даже подсигури друго трупче да не изпусне крика!
Развиеш ли двата болта от двигателя и болтовете от гредата,тампона ще излезе комплект както го виждаш!После при монтажа, гайките към дв. се стягат мисля че, с 4кг.,но провери пак!
Успех!
Аз вдигнах колата с крик,подложих трупчета под картера внимателно така че, да не го свия и пуснах крика до като дв. опре в тупчето. Крика не го махаш,даже подсигури друго трупче да не изпусне крика!
Развиеш ли двата болта от двигателя и болтовете от гредата,тампона ще излезе комплект както го виждаш!После при монтажа, гайките към дв. се стягат мисля че, с 4кг.,но провери пак!
Успех!
- apostolakis
- потребител
Аз днес смених тампона, намерих втора ръка "ориджинале". Първо мислих сам да си го сменя, но в крайна сметка реших да отида при по- опитни от мен хора. Общо взето за смяната им отне 10 мин, даже и по- малко, не са качвали колата на подемници и крикове, просто отвори предния капак разви болтовете и го смени, нищо работа. Ако се наложи (дано да не се налага скоро време де) следващия път ще мога да си го сменя сам пред блока без проблем. Но колата, както каза един колега направо стана като нова, не се разбира, че двигателя работи.

-
- потребител
А каква е колата и същия ли е тампона?
- apostolakis
- потребител
Колата е Форд Фокус 1.8 бензин 2000г, тампона се различава от дизеловия. Не знам при него дали смяната е също толкова лесна. Но може да има клипчета в youtube, видях, че има за моя модел, би трябвало да има и за дизеловия.tricky написа:А каква е колата и същия ли е тампона?
-
- потребител
Това е клипа със смяната на тампона който е със скоба отгоре.
http://www.youtube.com/watch?v=WRM5hH679uI
В нета има и информация и за другите видове тампони и който умее и му се занимава може да види как става, а такива като мен отиват на майстор.
Забелязах, че моя тампон е без планката отдолу, а има дупки за планка по корпуса.
http://www.youtube.com/watch?v=WRM5hH679uI
В нета има и информация и за другите видове тампони и който умее и му се занимава може да види как става, а такива като мен отиват на майстор.
Забелязах, че моя тампон е без планката отдолу, а има дупки за планка по корпуса.