Масло за двигателя
-
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2014, 10:14
- Модел на автомобила: Focus c-max 1.8
- Status: Извън линия
Re: Масло за двигателя
В крайна сметка реших да си заложа на Якото отновоm_fokus написа:Хвърлил съм му око на бардала, уж има добри отзиви като цяло, а и теста във видеото е показателен, мисля да го пробвам. BARDAHL XTS 5W-30 това е по спецификацията на форд.Eastbourne написа:Колеги някой има ли мнение за масло Бардал. Последно време почнаха доста реклами да му правят по онлайн сайтовете.
BARDAHL XTC 5W-40 5L
- peterpetroff
- потребител
- Регистриран: 01 мар 2007, 21:41
- Модел на автомобила: Ford Focus Trend, Zetec 1.6i 16V SW 1999
Якото си е ЯКО!!! Пожелава ти късмет с него, и най вече- наслука! (като при рибарите и ловците )
Аз всеки път като си купя масло отнякъде после гледам клипове за коментари...най-често попадам на руски. Там в Русланд (сигурен съм, че и у нас е така) всяка марка има и много яко менте...от всичко руско, което съм гледал излиза, че все съм попаднал на ʼгредаʼ , но колата ми все още се държи добре и поради тази причина си свиркам. Купувам си масло на Форд, вупреки че там има МНООГО ментета и си карам с чиста съвест, че съм направил предписаното от производителя...а кой е производителя- не се замислям вече.

Аз всеки път като си купя масло отнякъде после гледам клипове за коментари...най-често попадам на руски. Там в Русланд (сигурен съм, че и у нас е така) всяка марка има и много яко менте...от всичко руско, което съм гледал излиза, че все съм попаднал на ʼгредаʼ , но колата ми все още се държи добре и поради тази причина си свиркам. Купувам си масло на Форд, вупреки че там има МНООГО ментета и си карам с чиста съвест, че съм направил предписаното от производителя...а кой е производителя- не се замислям вече.
- valentyno
- потребител
- Регистриран: 23 мар 2014, 16:12
- Модел на автомобила: focus 1.8TDdi и служебна Fiesta mk8
Вече 3-та смяна извършвам на Фокуса, на около 8 -10 000 км. и слагам TOTAL QUARTZ 7000 DIESEL 10W-40 и за сега още не съм доливал, а пък и той не се е оплаквал. Всичко е въпрос на личен избор. 

Валентин Андреев - 0896726037
-
- потребител
- Регистриран: 03 фев 2016, 18:58
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk1 1,6
Здравейте на всички. Понеже дойде време за смяна на маслото и реших да питам какво масло да купя. До сега съм сипвал само ford formula f 5w30 но не съм много сигурен дали е оригинално, сега се чудя същото ли да купувам или някое друго. Също така искам и промивка на двигателя да направя, до сега не съм го промивал. Един приятел ми спомена за добавка на BARDAHL. Вие какво ще препоръчате?
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=75541Kris_P написа:..... Един приятел ми спомена за добавка на BARDAHL. Вие какво ще препоръчате?
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=75541[/quote]
Става въпрос за промивка на двигателя (картер, маслопроводи) не на горивната система.
Става въпрос за промивка на двигателя (картер, маслопроводи) не на горивната система.
- HACKO
- Модератор
Що, на твоите какво им има? В маслото си има достатъчно миещи присадки.

-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Аз съм правил с Redex engine flush не мога да ти кажа дали има някакъв ефект защото не мога да видя какво става вътре в двигателя. Иначе като сваляхме картера беше чист никакви налепи и чернилки.Kris_P написа:Здравейте на всички. Понеже дойде време за смяна на маслото и реших да питам какво масло да купя. До сега съм сипвал само ford formula f 5w30 но не съм много сигурен дали е оригинално, сега се чудя същото ли да купувам или някое друго. Също така искам и промивка на двигателя да направя, до сега не съм го промивал. Един приятел ми спомена за добавка на BARDAHL. Вие какво ще препоръчате?
-
- потребител
Някакви впечатления от Liqui Moly Motor Clean ?
- HACKO
- Модератор
Ама ти сериозно си решил да си създадеш проблем, казах ти в маслото си има всичко необходимо.Kris_P написа:Някакви впечатления от Liqui Moly Motor Clean ?

-
- потребител
Препоръчай масло тогава.
- HACKO
- Модератор
5W30; 5W40 или 10W40, марка без значение, каквото ти е по джоба.

-
- потребител
Castrol Magnatec Professional A5 5W30 или Formula F 5W30 ??
- kerenski
- потребител
- Регистриран: 12 окт 2015, 22:43
- Модел на автомобила: fiesta
Аз също ползвам него. Купувам си го от https://maxcar.bg/avtomobilni-masla/mot ... d-5w-30-1l и съм много доволен. Поръчвам съм и други неща от този сайт, така че съм сигурен за качеството.Kris_P написа:Здравейте на всички. Понеже дойде време за смяна на маслото и реших да питам какво масло да купя. До сега съм сипвал само ford formula f 5w30 но не съм много сигурен дали е оригинално, сега се чудя същото ли да купувам или някое друго. Също така искам и промивка на двигателя да направя, до сега не съм го промивал. Един приятел ми спомена за добавка на BARDAHL. Вие какво ще препоръчате?
-
- потребител
- Регистриран: 08 дек 2016, 17:33
Здравейте, маслото ми е за смяна. Ще слагам 5W40 . Гледам цените напред назад и се чудя между Bardhal , Motul, Castrol, Repsol . Някакво козче, за което да се захвана за избора?
- m_fokus
- потребител
- Регистриран: 14 юли 2010, 14:19
- Модел на автомобила: Ford Fokus 1,6 ZETEC SE
Ford Focus C-MAX 2.0 TDCI - Местоположение: Бургас
от четирите едва ли има значение, което е истинско и евтино
)

По-голям късмет е да попаднеш на читав майстор, отколкото на читава жена 

- sangals
- Потребител
- Регистриран: 25 ное 2007, 00:13
- Модел на автомобила: KA 1 2006 1.3i 60 PS
Mondeo MK ІІІ 2.0 TDCI Ghia Clipper(комби) 2006 - Местоположение: Козлодуй
Да не разколебавам колегата и себе си даже... но тия дни даваха по телевизията репортажи от Чехия,Полша и Унгария за потребителите на западните Брандове : ПРОТЕСТИ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ доказали,че еднакви продукти от утвърдени Брандове се продават в Източна Европа с 10 до 30 % по-малко вложени суровини (или както там се казва) ....много тъжно !!!
Иначе,съм чел някъде,че REPSOL били единствените или един от малкото които правят маслата от свежи нефтопродукти ! Повечето производители си позволяват освежаване и подобряване на отработени масла !
А как ми се иска всичко да е готино за нас потребителите !
Иначе,съм чел някъде,че REPSOL били единствените или един от малкото които правят маслата от свежи нефтопродукти ! Повечето производители си позволяват освежаване и подобряване на отработени масла !
А как ми се иска всичко да е готино за нас потребителите !
- HACKO
- Модератор
Какво значение има как и от какво е произведено, след като отговаря на изискванията?
П.П.
Да не забравяме, че въздуха който дишаме и водата която пием е многократно рециклирана, ама не се оплакваме.
П.П.
Да не забравяме, че въздуха който дишаме и водата която пием е многократно рециклирана, ама не се оплакваме.

- sangals
- Потребител
- Регистриран: 25 ное 2007, 00:13
- Модел на автомобила: KA 1 2006 1.3i 60 PS
Mondeo MK ІІІ 2.0 TDCI Ghia Clipper(комби) 2006 - Местоположение: Козлодуй
Само исках да кажа,че все пак по-ухажвани пазари от нашия бият тревога за неравностойност спрямо Големите пазари!
Иначе,за синтетичните масла едва ли има значение от какво са базовите минерални масла
)
Но принципно си прав,Наско! Щом отговарят на спецификациите...а пък и ние сме си Тома неверни!
Иначе,за синтетичните масла едва ли има значение от какво са базовите минерални масла

Но принципно си прав,Наско! Щом отговарят на спецификациите...а пък и ние сме си Тома неверни!
- m_fokus
- потребител
- Регистриран: 14 юли 2010, 14:19
- Модел на автомобила: Ford Fokus 1,6 ZETEC SE
Ford Focus C-MAX 2.0 TDCI - Местоположение: Бургас
Предното масло на колата беше Дивинол 5в30 полусинтетика според спецификацията на Форд. Сегашното е Репсол 5в40 пълна синтетика (уж) май беше според спецификацията на VW. Не намирам някаква разлика в звука на двигателя ... 

По-голям късмет е да попаднеш на читав майстор, отколкото на читава жена