Масло за двигателя
- ivchotr
- потребител
- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
- Status: Извън линия
Re: Масло за двигателя
С моята имам 8 смени на маслото за това време. С дизела също. С моторите също. 2015 г. ми го препоръчаха и от тогава целия домашен авто-мото парк се зарежда със съответното масло от тази марка. Не съм чувал да има ментета. Колата я карам по 12 - 13 000 км на година, предимно зимно време, но и през останалото, когато се налага да возя повече от един човек или повече багаж. Иначе повече обичам да бръмча с моторетките.
Предлагам да се пробва. Ако не му харесва на човек, винаги може да си купи каквото друго иска.
Предлагам да се пробва. Ако не му харесва на човек, винаги може да си купи каквото друго иска.
Знам всички вицове за Форд 

-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2016, 21:52
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Estate mk4 2010 2.0 HE Duratec 145 hp + LPG
Най-много съм минавал с кадет 1.4 - над 300000 км. Не гореше масло до последно. Каран е с BP, Motul, GM, Selenia - абе с каквото има.
Опел астра Г 1.6 моно - правих му основен ремонт като го взех и го карах около 200000 км с масло GM - колкото си гореше масло в началото толкова си гореше и в края.
Сега шефролета на жената и монделото ги карам с GM 5W30 - монделото мина 80к км за 3 г., шефролетя 30к.
Реално маслото е последното нещо, от което ще се скапе двигателя, стига да е с параметрите, предписани от производителя.
Опел астра Г 1.6 моно - правих му основен ремонт като го взех и го карах около 200000 км с масло GM - колкото си гореше масло в началото толкова си гореше и в края.
Сега шефролета на жената и монделото ги карам с GM 5W30 - монделото мина 80к км за 3 г., шефролетя 30к.
Реално маслото е последното нещо, от което ще се скапе двигателя, стига да е с параметрите, предписани от производителя.
- ivchotr
- потребител
И да не е менте. Че те на тубите пишат каквото трябва, ама вътре чорбата като се пресече, всичкото желязо става синьо.

-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2016, 21:52
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Estate mk4 2010 2.0 HE Duratec 145 hp + LPG
Имам познат, който работеше в ПристаОйл. Познайте с какво масло си караше гоуфа
И си вървеше гадината...

- ivchotr
- потребител
Маслата на "Приста" имат едно безценно качество - никой не ги имитира и нямат ментета 

- koinov_bg
- потребител
- Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
- Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с
То хубаво, ама 5w40 на писта е, като 1л 5w40 на Бардал,Тотал (даже тотала 5л мога да го взема и за 40 лв тубето)
Сега пробвам едно ново Уйнс, ами не съм очарован, след 5к км, добавките в хидракрека умират резко и почва едно йеденйе на масло... Преди това карах с Раванол 5w40, там нещата се случва ха след 8к км...
Преди това с Аванео и то към 7/7500 умираше.
Не съм пробвал със истинско( не хидра крек масло), за да дам по адекватно мнение.
По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал 

- ivchotr
- потребител
Ами пробвай с онова, към което съм пуснал линк на предната страница. То зависи и в какво състояние е двигателят, де.
Но няма как да очакваш, че с масло за 5 лв литъра нещата ще са перфектни.
П.П.
Вчера наляхме в Хлопела на младежите пак масло на Кроонойл, каквото марката препоръчва за 2.0 CDTI със 160 магарета. Като дойде време за смяна, ако не забравя, ще дам отзиви как се е представило и там.
Но няма как да очакваш, че с масло за 5 лв литъра нещата ще са перфектни.
П.П.
Вчера наляхме в Хлопела на младежите пак масло на Кроонойл, каквото марката препоръчва за 2.0 CDTI със 160 магарета. Като дойде време за смяна, ако не забравя, ще дам отзиви как се е представило и там.

-
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2016, 23:08
Малко лични впечатления и от мен.Пробег около 13хил.км. за една година.За втори път заложих на CASTROL MAGNATEC STOP-START 5W-30 A5.Това е второто масло след ENEOS SUSTINA 5W-30 при което не ми се налага да доливам след 8-9хил.км.Лично мен това ме интересува и съм доволен...
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
Навремето това го постигах с форд формула 5в30 от МП
времето е като парите-никога не стига
- margarit.hristov
- Потребител
- Регистриран: 31 мар 2020, 19:21
- Модел на автомобила: Форд мондео мк4 комби 1.8тдци 125к.с.
- Контакти:
И аз съм доволен от него,само че сега го водят Форд моторкрафт.12к и почти не е мръднало.5w30
-
- потребител
И аз направих първата смяна с форд формула 5в30.Не че разфасовката от 5л. не ми стигна за доливане,по-скоро се радвам, че изпробвайки различни масла установих, че проблема не е в двигателя...
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Миналата седмица купих Total 5w40 5l и забелязах че цената му е изравнила на Motorctaft 5w30 5l май следващият път ще видя как е с 5W30 няма логика различни вискозитети да и еднакво количество да са на една ценя.
- ivchotr
- потребител
Що да няма логика? Ако са на различни марки има логика.

-
- потребител
И аз съм останал с наблюдението,че като цяло 5в30 маслата са по-скъпи от 5в40.Сигурно има някакво обяснение, но не съм задълбавал чак толкова...
-
- потребител
Преди шест седем месеца 5в40 на Total 5l го взимах за 38 лева тубата а тогава Motorcrafta 5w30 беше 59 лева а сега Totala скочи а останалите си запазиха цените няма логика.
-
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2023, 14:23
Elf Evolution 900 Sxr 5W30 работи много тихо цената му е добра предвид че за 1.8 tdci са нужни 6 л
-
- потребител
И аз не мога да разбера каво се случва с цените на маслата.Тези дни търсех да закупя Motul Specific 504.00-507.00, 5W30, 5 л.Навсякъде у нас ми обявяваха 115-120лв.Днес го поръчах от известен румънски сайт за 76лв....
Даже и с много добрата отстъпка която имам пак не стигам до тази цена???
Даже и с много добрата отстъпка която имам пак не стигам до тази цена???
-
- потребител
- Регистриран: 13 фев 2008, 00:01
- Модел на автомобила: Ford C-Max 2009 2.0i 145Hp LPG
Сподели кой е този известен румънски сайт 

- ivchotr
- потребител
Както каза един образ в друг форум, България е чудно място за живеене, но има един основен недостатък - заселена е предимно с българи
През последната почти една година у нас се насажда истерията за постоянно растяща инфлация и как цените на различните стоки се увеличава прогресивно заради цените на горивата, желязото и каквото там се сети човек. В момента цените на горивата се понижават. Цените на много стоки обаче продължават да растат, въпреки, че нито има причина, нито логика за това поскъпване. Всъщност единствената логика в случая е неконтролираната, брутална спекула. Най-ясно е изразена при цените на имотите и автомобилите - двете най-скъпи и близки до сърцето на всеки истински българин стоки. Например имоти, които са били построени преди изобщо на Путин да му мине идеята да се занимава с Украйна и са стрували да речем 50 000 евро (по-скоро са продавани за толкова, защото у нас през последните 20 и повече години себестойността им е поне три пъти по-ниска от продажната цена), сега се търгуват по 100 000 евро, като някои достигат и до 180 000. Маслата у нас в момента са с по-висока цена заради същата логика - щом на българина му се кара кола, ще му се налага и да я обслужва, което е свързано със смяна на маслото. Значи ще му го продаваме по-скъпо докато можем, за да кярим колкото можем. В крайна сметка никой не кара никого насила да си купува скъпо масло. Когато започне да им залежава по складовете и рафтовете в магазините, предполагам, че ще се усетят какво да правят и ще намалят цените.

-
- потребител
Миналата седмица когато бях в магазина за маслата за да си взема течност за чистачките Motorcraft 5w30 беше 62 лева за 5 литра а днес като минавах цената беше 79 лева за същото количество това си е увеличение с около 25% по съм склонен че търговците сами си вдигат цените а не на световният пазар.