Стъпков мотор, завишени обороти и форсиране на празен ход... ???
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
- Status: Извън линия
Re: Стъпков мотор, завишени обороти и форсиране на празен ход... ???
13 лв в Мотофоето

- En4f
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2016, 18:17
Димитър.Дечев написа: ↑02 юли 2017, 12:12Здравейте хора, и аз го имам този проблем, н при мен има и едни други особености, които виждам че никой не ги е споменал ( пък може и да съм пропуснал нещо) При мен оборотите на място, когато е на бензин, са 1300-1600, на газ са 1000-1300 и това ся оборотите при откаченя букса на клапана за регулиране на оборите (стъпковото моторче) когато колата е в движение и карам със 60 примерно, оборотите са на 2500, натискам съединителя да изкарам от скорост, оборотите падат бързо до 1300 и от там пак си отиват към 2000-2500 и не спадат, стоят си там!
Другия проблем ми е когато натисна педала.на газта рязко, но кратко, вместо да вдигне 200-300 оборота и да си падне, колата вдига 1000 и падат едва едва, и това е място! Педала на газта ми има странен свободен ход, кято го настъпя плавно, първия сантиметър или по малко, нищо не се случва, не падава газ, и след твя изведнъж подава газ и придърпва гадно, все едно рязко си подал, и тогава не мога да поддържам една скорост, или намаля колата поради липса на подаване на газ или все набира щот от там от където педала почва да поддава газ е твърде навътре. И още нещо, заради викоките обороти, колата си върви сама, пускам педала.на газта и тя продължава да върви със същата скорост, не го прани винаги, но се случва често, така съм минавал поне 3 км равен път, но искам да си я оправя! (Като е закачено моторчето ги вдига много повече) Помагайте колеги
Здравей колега,
Някакво развитие по проблема ти, че и аз съм на същото положение. Колата при пуснат педал се засилва вместо да спира

-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Провери ли дали не ти смуче въздух от някъде при мене когато оборотите бяха малко високи беше спукан маркуча за бензиновите пари от резервоара взех един спрей за миене на стъкла и почнах да пръскам като пръсках на маркуча оборотите почнаха да падат и там видях че има една микро пукнатина едвам видима. Може да провериш tps сензора трябва да показва на празен ход 17% при затворено положение пробвай с някоя диагностична програма иначе и аз съм с китайски стъпков мотор и за сега бачка.En4f написа: ↑09 фев 2019, 00:39Димитър.Дечев написа: ↑02 юли 2017, 12:12Здравейте хора, и аз го имам този проблем, н при мен има и едни други особености, които виждам че никой не ги е споменал ( пък може и да съм пропуснал нещо) При мен оборотите на място, когато е на бензин, са 1300-1600, на газ са 1000-1300 и това ся оборотите при откаченя букса на клапана за регулиране на оборите (стъпковото моторче) когато колата е в движение и карам със 60 примерно, оборотите са на 2500, натискам съединителя да изкарам от скорост, оборотите падат бързо до 1300 и от там пак си отиват към 2000-2500 и не спадат, стоят си там!
Другия проблем ми е когато натисна педала.на газта рязко, но кратко, вместо да вдигне 200-300 оборота и да си падне, колата вдига 1000 и падат едва едва, и това е място! Педала на газта ми има странен свободен ход, кято го настъпя плавно, първия сантиметър или по малко, нищо не се случва, не падава газ, и след твя изведнъж подава газ и придърпва гадно, все едно рязко си подал, и тогава не мога да поддържам една скорост, или намаля колата поради липса на подаване на газ или все набира щот от там от където педала почва да поддава газ е твърде навътре. И още нещо, заради викоките обороти, колата си върви сама, пускам педала.на газта и тя продължава да върви със същата скорост, не го прани винаги, но се случва често, така съм минавал поне 3 км равен път, но искам да си я оправя! (Като е закачено моторчето ги вдига много повече) Помагайте колеги
Здравей колега,
Някакво развитие по проблема ти, че и аз съм на същото положение. Колата при пуснат педал се засилва вместо да спира![]()
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Колега,
Може ли на една снимчица да покажеш къде точно е този маркуч?