Едно почукване...
- V_A_N_K_A_T_A
- потребител
- Регистриран: 03 сеп 2005, 15:03
- Модел на автомобила: Alfa 156 2.0 20V Turbo;Ford Mondeo Turnier 1.8 16V 93'
- Контакти:
- Status: Извън линия
Едно почукване...
Колеги имам следния проблем,и преди да го споделя,само да поясня,че видях ТАЗИ тема,но реших да не вдигам стара тема,а и моя проблем е по-различен от този на колегата,та...на проблема...
Когато тръгвам(пускам съединителя) по-рязко се чува едно почукване като на метал,случва се и при рязко подаване на газ и на 2 и на 3та скорост.Имах чувството,че е тампон на двигателя,но като я заведох в сервиза,момчетата ми казаха,че и те го чуват,но не могат да видят проблема...казаха също,че най-вероятно е тампон в началин стадий и да го карам докато не се влоши още.Видях поста на Брок и се чудя дали не е от тази леща,защото имах наскоро проблеми с въпросните колектори,той ще каже при него така ли е било.Чува се в долната задна част на двигателя.Ако някой има представа какво може да е,нека сподели,защото ще пътувам,а не искам да има нередности по колата....
Когато тръгвам(пускам съединителя) по-рязко се чува едно почукване като на метал,случва се и при рязко подаване на газ и на 2 и на 3та скорост.Имах чувството,че е тампон на двигателя,но като я заведох в сервиза,момчетата ми казаха,че и те го чуват,но не могат да видят проблема...казаха също,че най-вероятно е тампон в началин стадий и да го карам докато не се влоши още.Видях поста на Брок и се чудя дали не е от тази леща,защото имах наскоро проблеми с въпросните колектори,той ще каже при него така ли е било.Чува се в долната задна част на двигателя.Ако някой има представа какво може да е,нека сподели,защото ще пътувам,а не искам да има нередности по колата....
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ванка, така както го описваш наистина прилича на проблема описан от колегата. Не съм сигурен дали ще помогне ама няма да е грешка да смениш уплътнението дори профилактично, ако се разходиш в неделя до Д-град може и под 10лв да го намериш обаче гледай да бъде комплект с болтове и пружини и предварително си премери диаметъра на тръбите, че има различни. Като се навреш да мериш огледай за опушване на съединението.
При колите с задно задвижване този звук е признак за износено каре на кардана. При предно задвижване първо започва да щтрака при завой, въпреки че ако е износено вътрешно каре би трябвало да се получи същото, обаче вътрешното каре се износва изключително трудно.
При колите с задно задвижване този звук е признак за износено каре на кардана. При предно задвижване първо започва да щтрака при завой, въпреки че ако е износено вътрешно каре би трябвало да се получи същото, обаче вътрешното каре се износва изключително трудно.
- V_A_N_K_A_T_A
- потребител
- Контакти:
Насе,аз наскоро имах проблеми с колекторите.Опушен беше капака на клапаните чак.Оказа се че мондеото нямало гарнитура на колекторите
а духало от връзката между колекторите и тръбата надолу.Там било на конус с пружини.Та тея казаха,че всичко било окъсано и само го натегнали,защото иначе щели нови колектори и тръба да ми трябват.Та не съм сигурен,може и от това да е,макар че не ми се вярва....Може да го закарам в МП Хасково ама хич не ми се иска некомпетентно отношение пак...Каре не е 100%,не е такъв звука,а и не щрака в завой,освен ако не подаваш рязко газ.

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Тва дет са ти го казали е ........, виж тука снимката и ще ти стане ясно http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=3912" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако видиш зор викай ще видим и може да измислим нещо.
Ако видиш зор викай ще видим и може да измислим нещо.
- V_A_N_K_A_T_A
- потребител
- Контакти:
Днес се обаждах в хасковското МП и естествено стана каквото очаквах.Първо се обаждам,казват ми,че момчето с частите което се занимава го няма.Звъня след 1 час,вдига ми въпросния пич и ми казва,да звънна по-късно,че бил МНОГО зает....
Звъня аз след още 30 минути и казвам какво търся.Беше ми разяснено,че го нямали като комплект и на склад.За всички неща ми каза сума от рода на 60+лв и,че във вторник можели да дойдат.Мерси!Звъня в Йовал,момчето веднага каза имам я тази леща,комплекта с пружините и болтомете е 15лв!Казах му да го праща по куриер и в Понеделник е тук!Така че тогава ще пиша какво е станало.Насе,ако искаш мога да ти звънна да го видиш....ама аз сигурно ще я закарам да го сменят

- V_A_N_K_A_T_A
- потребител
- Контакти: