Смяна на демпферен маховик ?
-
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2016, 09:38
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 Tdci Mk1 100 hp, 2004 Комби
- Status: Извън линия
Смяна на демпферен маховик ?
Здравейте, предполагам има доста изписано по темата. Мисля , че наближава и моят час за смяна на маховик, тъй като при движение на скорост при отнемане и подаване на газ/особено, когато оборотите са ниски за дадената предавката/ се чува отчетливо еднократно чаткане от към двигателния отсек, а също така при изгасване на автомобила при пуснат педал на съединителя има едно съвсем леко предрънчаване, което го няма при натиснат педал. Колата е Форд фокус Мк 1 1,8 ТДЦИ 100 hp и от към ходова част, тампони и прочие всичко е наред след преглед в вчера и онзи ден в два сервиза.За съжаление нищо конкретно ни ми казаха за въпросния маховик,като изключим че трябвало да тропа много силно на празен ход ако се е разбил. Прочетох всички теми, които успях да намеря, но все пак ако може да чуя и вашите мнения тъй като от скоро/ 1 година/ шофирам този автомобил и все още изучавам спецификите му.Благодаря!
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Смяна на демпферен маховик ?
Какво да ти кажем, 1500+-200лв.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
...А от къде може да се вземе качечствен комплект маховик + съединител и лагер помпа.Гледам доста колеги от форума се насочват към е- бей.
Аз също открих там нещо ,което изглежда на добра цена, но не знам за качеството: http://www.ebay.co.uk/itm/Ford-Focus-1- ... xyHntSVRid
Аз също открих там нещо ,което изглежда на добра цена, но не знам за качеството: http://www.ebay.co.uk/itm/Ford-Focus-1- ... xyHntSVRid
-
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2014, 10:14
- Модел на автомобила: Focus c-max 1.8
parts2clear (116209 Feedback score: 116209)
99.6% Positive Feedback
More than 10 available
156 sold
т.е. продавачът е коректен и с много висока оценка от потребителите.
Ако не си от хората, които ги е страх да поръчват от нета и цената е драстично по ниска, то поръчвай. Сложи си и едни 2.2-2.5 лв. на килограм за доставка до България
99.6% Positive Feedback
More than 10 available
156 sold
т.е. продавачът е коректен и с много висока оценка от потребителите.
Ако не си от хората, които ги е страх да поръчват от нета и цената е драстично по ниска, то поръчвай. Сложи си и едни 2.2-2.5 лв. на килограм за доставка до България
-
- потребител
Да виждам ,че продавачът е определено коректен.... по-скоро ме притеснява дали ще паснат частите след като разглобя колата за ремонт.