Задната скорост влиза трудно
-
- потребител
- Регистриран: 25 май 2009, 15:55
- Модел на автомобила: ford fiesta 2003
- Status: Извън линия
Задната скорост влиза трудно
Здравейте,
От известно време имам проблем със задната скорост - влиза трудно и в някои ситуации това е доста неприятно. Усещането е сякаш нещо пречи да я вкарам. Като вкарам на първа и после в повечето случаи успявам и със задната. Ще я нося на сервиз след празниците, но някои може ли да ми подскаже какъв би могъл да е проблемът? Възможно ли да е съединителят или пък скоростната кутия се е скапала? Фиеста 1.25 2003.
Предварително благодаря.
ПС Чувал съм от собственици на други фиести, че имат подобен проблем. Старата ми също имаше, но там не беше толкова изявен.
От известно време имам проблем със задната скорост - влиза трудно и в някои ситуации това е доста неприятно. Усещането е сякаш нещо пречи да я вкарам. Като вкарам на първа и после в повечето случаи успявам и със задната. Ще я нося на сервиз след празниците, но някои може ли да ми подскаже какъв би могъл да е проблемът? Възможно ли да е съединителят или пък скоростната кутия се е скапала? Фиеста 1.25 2003.
Предварително благодаря.
ПС Чувал съм от собственици на други фиести, че имат подобен проблем. Старата ми също имаше, но там не беше толкова изявен.
- lubomirov89
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2010, 13:49
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v FYDA
Re: Задната скорост влиза трудно
Аз също имах такъв проблем на ориона, но се оправи с нов съединител. Към края на живота на съединителя, ако трябва да включа задна, първо я включвах и след това я палех, защото имах чувството, че ще изкъртя някоя зъбчатка.
-
- потребител
Благодаря за мнението. Малко се упокоих. Утре съм на сервиз и ще се види.
-
- потребител
В сервиза, който е фордовски не открха проблем. Не било съединител, не били жила или скоростна кутия. Но задната влиза трудно все по-често и е адски дразнещо.
- peterpetroff
- потребител
- Регистриран: 01 мар 2007, 21:41
- Модел на автомобила: Ford Focus Trend, Zetec 1.6i 16V SW 1999
Здравей Колега! И аз съм същия със задната- от около 50 000 км. си влиза трудно или с ʼхърканеʼ, понякога си мисля, че съм я включил, но като се опитам да дам газ и не тръгва назад. Хванах и ʼчалъмаʼ- при движението на лоста надясно и назад трябва да усетиш едно характерно прескачане в движението и това е гаранцията, че задната е включена. Мислил съм си и аз за износен съединител, но моя не дава никакви признаци на такъв при предните предавки. Мислил съм си и да сменя или долея маслото на скоростната кутия, но така и не съм го направил до момента за да видя дали има разлика. Просто се нагодих към спецификата на проблема и се научих да боравя така, че той да не съществува при дадени условия.
-
- потребител
Попаднах на един форум за Аудита - при тях подобен проблем бил от някаква ябълка на лоста, която е пластмасова. Предполагам, че и при нас може да е подобен.
- peterpetroff
- потребител
- Регистриран: 01 мар 2007, 21:41
- Модел на автомобила: Ford Focus Trend, Zetec 1.6i 16V SW 1999
Да споделя опита си от Опел, скоростния лост се движи в ябълковидно гнездо, самата втулка на скоростния лост е от някаква ʼжилаваʼ пластмаса, която се износва все пак (още повече ако попаднат разни по-едри боклуци) във мястото на свързване...и става мазало. При Форд незнам дали е така, но предполагам не би било по-различно от Опел или Ауди. Втулката на скоростния лост е много скъпа (оригинална от София-Ауто беше към 150 лева), НО в разни работилници с подходяща машинария ги изработват същите 1:1 с оригинала втулките на цена 3х надолу. Мисля, че работят с нещо като програмируем компютърно ʼстругʼ за полимерни елементи, залагат параметрите на зададената част и онова го ʼизплюваʼ като готов елемент за вграждане в кола, пералня или каквото и да било…говорим и за единични и индивидуални бройки.
- dragonn2
- потребител
- Регистриран: 10 ное 2014, 12:09
- Модел на автомобила: 2001 Ford Focus 1.6 16v / 2007 Ford Fusion 1.6 16v / 2004 Toyota RAV4 D4D
- Контакти:
При мен лично, мисля че е от самата скоростна кутия. Като се опитам да вкарам задна, натискам съединителя до долу и въпреки това "изхърква" като я вкарам. Според мен ако проблема беше в жило или скоростния лост, просто нямаше да може да влезе. Е, това също ми се вслучва, така че при мен може би е комбинация от двете. Скоро ще сменя маслото на скоростите, да видя дали това помага.
-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
Понякога има такива проблеми и не е от съединителя.
Преди да тръгнете назад пробвайте едното от двете:
-вкарваш първа и мърдаш 30-40 см напред и после задна
или
- махате крака от съединителя и го натискате отново.
Поздрави.
Преди да тръгнете назад пробвайте едното от двете:
-вкарваш първа и мърдаш 30-40 см напред и после задна
или
- махате крака от съединителя и го натискате отново.
Поздрави.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Проблема не е в кутията а в съединителя, не отделя напълно и тъй като задна е несинхронизирана хърка.dragonn2 написа:При мен лично, мисля че е от самата скоростна кутия. Като се опитам да вкарам задна, натискам съединителя до долу и въпреки това "изхърква" като я вкарам......
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!