Малко помощ за Focus 1.6 Ti-VCR 16V (115 Hp)

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
Dimitar Mihov
потребител
потребител
Регистриран: 23 апр 2013, 14:24
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi
Ford Fiesta 1.0 EcoBoost
Status: Извън линия

Re: Малко помощ за Focus 1.6 Ti-VCR 16V (115 Hp)

Мнение от Dimitar Mihov » 23 окт 2014, 15:25

Аз лично с тоя мотор, към който си се насочил бих си карал на бензин и да си спестя голяма част от всички възможни ядове, които поставянето на ГИ създава в бъдеще. Ако караш около и по-малко от 15 000 км на година, слагането на газова не е никак оправдано. Ако си над 20 000, като мен, по-добре се огледай за дизелов автомобил ;) А че километрите са реални по салоните са митове и легенди. Европейците по едни проучвания, които наскоро четох карат по около 20-25 000 км на година, което умножено по годините на колата, можеш да си сметнеш г/д реално на колко е :)

Пламен Димитров
потребител
потребител
Регистриран: 18 авг 2014, 16:30
Модел на автомобила: Сеат Ибиза

Мнение от Пламен Димитров » 23 окт 2014, 15:36

Колега сега съм с дизел ама вече искам бензин а газта е опция на газ все пак идва най тънко като цена въпроса е газовото да е монтирано качествено :)

Потребителски аватар
Dimitar Mihov
потребител
потребител
Регистриран: 23 апр 2013, 14:24
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi
Ford Fiesta 1.0 EcoBoost

Мнение от Dimitar Mihov » 24 окт 2014, 10:37

Краткосрочно погледнато си прав :) И моят началник така смяташе и си сложи газ на джипа Инфинити ... уж най-хубавия инжекцион, уж не знам си какво ... след една година гумички, клапани, сегменти, гарнитури ... ремонтът струваше толкова, че му излезе по-евтино да смени колата ;)

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”