Проблем със запалване
-
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2014, 13:29
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI 2004
- Status: Извън линия
Проблем със запалване
Здравейте,
Преди две седмици си купих Ford Focus 2004 1.8 TDCI от човек. Колата мина преглед в сервиз на Moto Pfohe като мнението им беше, че двигател и електроника са ОК, но се чувал някакъв проблем с маховика, който не е сериозен все още. Относно проблема с маховика ще ходя на второ мнение идните дни, но имам два други проблема, които бих искал да чуя мнение какво да направя. Това ми е първа кола и много неща са ми още пълна мъгла.
Проблема, който най-много ме притеснява е, че от време на време колата изпитва трудности да запали. Вкарвам ключа, давам на контакт, без да запалвам, минават си сервизните проверки и след 5-10 секунди я запалвам. Понякога след като я запаля чува се, че двигателя започва да работи и спира веднага. Така ми отнема 2-3 пъти преди да започне да работи без да спира. Веднъж тръгнала следващите пъти ако се налага да я спирам и пускам (или когато я изтърва на кръстовище
) веднага си запалва. Направи ми впечатление, че този проблем се появява след като е валяло. Възможно ли е да влиза вода някъде и затова да й трябва време/опити да я изкара?
Благодаря и се надявам дълго време да си пишем, но не за проблеми
Преди две седмици си купих Ford Focus 2004 1.8 TDCI от човек. Колата мина преглед в сервиз на Moto Pfohe като мнението им беше, че двигател и електроника са ОК, но се чувал някакъв проблем с маховика, който не е сериозен все още. Относно проблема с маховика ще ходя на второ мнение идните дни, но имам два други проблема, които бих искал да чуя мнение какво да направя. Това ми е първа кола и много неща са ми още пълна мъгла.
Проблема, който най-много ме притеснява е, че от време на време колата изпитва трудности да запали. Вкарвам ключа, давам на контакт, без да запалвам, минават си сервизните проверки и след 5-10 секунди я запалвам. Понякога след като я запаля чува се, че двигателя започва да работи и спира веднага. Така ми отнема 2-3 пъти преди да започне да работи без да спира. Веднъж тръгнала следващите пъти ако се налага да я спирам и пускам (или когато я изтърва на кръстовище

Благодаря и се надявам дълго време да си пишем, но не за проблеми

-
- потребител
Re: Проблем със запалване
Ако на някой му е интересно, след няколко посещения на майстори и сервизи,последната констатация беше: начален етап на развалени дюзи.
- martin1977
- потребител
- Регистриран: 17 май 2010, 16:42
- Модел на автомобила: Ford
Поредно доказателство, че от Мото-Пфое ще ти помогнат при избора на кола, точно колкото и Бай Пешо от кварталната кръчма, който навремето сменял на Москвичи ауспусите. С тази разлика, че Бай Пешо ще ти вземе 10-ина лв. за шише гроздова, а Мото-Пфое- малко повече. Цялата им работа е такава. Но не е виновен тоя дето яде баницата......
- robber
- потребител
- Регистриран: 31 авг 2014, 19:37
- Модел на автомобила: Ford Focus C-Max 2004. 136 коня, дизел.
Не че нещо, ама айде пак си провери дюзите. Възможно е да е и от тях,ама трябва и четирите да са дали фира. Провери ги на място, където четат съответните стойности. От личен опит мога да ти кажа, че кола на мой познат имаше стойности над 3 и палеше и вървеше все пак, но пушеше. А най- странното е че "майстора" му казваше карай не бой се!
Ако знам казвам, ако не знам питам! Лична мъдрост :D
Ford Focus C-Max 2004. 136 катъра!
Ford Focus C-Max 2004. 136 катъра!
-
- потребител
Оказа се, че три от дюзите ми са сдали багажа, а 4-тата била напът и тя. Също така в горивната помпа бяха открити стърготини. Изобщо тотал щета. Само частите бяха оценени на 2000лв, а труда отделно. Продадох го супер евтино, като казах на купувача какво що и той да си дава парите за ремонта. Пих една студена вода след това и си купих бензинов фокус