прекъсване на обороти фокус дизел
-
- потребител
- Регистриран: 02 юни 2013, 20:49
- Модел на автомобила: форд фокус 1,8, TDI,90 кс, 2000г
- Status: Извън линия
прекъсване на обороти фокус дизел
Имам проблем с фокус -дизел 1,8 ,90 кс- 2000г., при работещ двигател се получава едно прекъсване, което не се появява винаги !!!! веднъж прекъсва после не,независимо дали колата е студена или загряла.Колата е обслужена, минах на няколко компютъра за диагностика включително в сервиз на мото -пфое там при 4 запалвания нямаше проблем на 5-тото започна да прекъсва, откъм електроника няма проблем всичко е наред.Ходих и на майстор за диагностика на дюзите каза ми че трите са добри а четвъртата имала някакъв проблем НО фордовете с такива показатели вървят без проблем.Измери ми и налягането в цилиндрите трите дадоха 22-23 а четвъртия с 5 атмосфери надолу и там беше и проблемната дюза.Според него това прекъсване е от малката компресия или от клапани.Ако някой е имал такъв проблем да каже какво да правя!
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: прекъсване на обороти фокус дизел
Проблема не е маловажен. Четвъртият цилиндър е критичен, и ако колата е прегрявана някога, може да има и запечени сегменти. Пробвай да сипеш газ-/видело/, да постои така известно време да се разкисне нагар, ако има по тях. Желателно е това да стане преди смяната на двигателно масло.
Това е хипотеза, трябва да се установи, за да се предприемат гореописаните действия. Има си и апаратура с която се установява проблема с компресията,- от къде идва.
Това е хипотеза, трябва да се установи, за да се предприемат гореописаните действия. Има си и апаратура с която се установява проблема с компресията,- от къде идва.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Sim3
- потребител
- Регистриран: 16 юни 2007, 22:06
- Модел на автомобила: Ford Focus 1,8 TDdi '99
- Контакти:
Re: прекъсване на обороти фокус дизел
Намери ли решение на проблема, защото като чета при мен в момента е същата ситуация...