Силно свистене

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
JORJ
потребител
потребител
Регистриран: 17 мар 2013, 18:34
Модел на автомобила: Focus
Status: Извън линия

Силно свистене

Мнение от JORJ » 29 мар 2014, 17:28

Здравеите колеги биж искал да се консултирам сус вас карам форд фокус мк1 1.8 тдци 115 коня 2001г. от 1 месец горе долу долавям едно много силно свистене предполагам от турбото :-X при загряло положение при работа на мчсто се чува леко свистене без да и подавам газ
когато тругвам от ниски обороти се чува доста силно свистене а когато и смачкам газта след 2500к започва едно накъсано силно свистене
все едно не може повече и губи мощност при което не си пулни оборотите до краи стрелката забива на 3700к и непомрудва повече а ужасно силното свистене продължава моля ако някои се е сблъсквал със подобен проблем да сподели (nut)

Потребителски аватар
ieiei
потребител
потребител
Регистриран: 11 май 2007, 12:50
Модел на автомобила: Ford

Re: Силно свистене

Мнение от ieiei » 29 мар 2014, 17:51

Скъсан маркуч

JORJ
потребител
потребител

Мнение от JORJ » 29 мар 2014, 18:07

Днес свалих пласмасовия капак запалих е едно приятелче подавасше по малко газ прегледах ослушах се ама от никои маркуч не долових свистене макар че ме самнява тоя от кутията на въздушния филтар кум турбото забелязах че е мацан със черен силикон освен да го сваля и огледам като ми остане време

Потребителски аватар
Dimitar Mihov
потребител
потребител
Регистриран: 23 апр 2013, 14:24
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi
Ford Fiesta 1.0 EcoBoost

Мнение от Dimitar Mihov » 31 мар 2014, 18:34

Почти на 100% е спукан маркуч. И при мене беше така. Може да намерите спукания маркуч на пипане и по това, че най-вероятно ще е омаслен. Прегледайте пак!

JORJ
потребител
потребител

Мнение от JORJ » 02 апр 2014, 19:29

И аз така предполагам сега през почивните дни ще сваля всички маркучи от, и към турбото и ще ги прегледам внимателно ;)

ivo_63
Потребител
Потребител
Регистриран: 07 авг 2007, 10:35
Модел на автомобила: ford mondeo MK1 1.8 TD ex
ford focus 2 1.6 tdci 2007

Мнение от ivo_63 » 03 апр 2014, 19:28

Dimitar Mihov написа:Почти на 100% е спукан маркуч. И при мене беше така. Може да намерите спукания маркуч на пипане и по това, че най-вероятно ще е омаслен. Прегледайте пак!
като се има предвид , че търсим въздух каква е идеята да има омасляване ?
дано да намериш сцепен маркуч, че иначе .....

JORJ
потребител
потребител

Мнение от JORJ » 03 апр 2014, 19:41

Здравеите днес свалих всичко интеркулера свръзките колчното от егр-а трабите проверих всичко побече от добре но по турбо пътищата
им няма нищо сабрах всичко запалих е и пак си свисти (headbang).Вече си мисля че може самото турбо да си заминава.

Потребителски аватар
Dimitar Mihov
потребител
потребител
Регистриран: 23 апр 2013, 14:24
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi
Ford Fiesta 1.0 EcoBoost

Мнение от Dimitar Mihov » 08 апр 2014, 08:31

Разходи се до Мото-Пфое ... Колкото и да не ги обичам, те правят основно такива двигатели и им знаят всички болки. И аз бях като тебе и се бях видял в чудо откъде свисти, отидох до МП и за 20-ина минути намериха спукания маркуч. Около 20 лв. струваше диагностиката, ама поне разбрах откъде е. После вече ти си решаваш дали при тях ще го правиш, или другаде ;)

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”