въпросче за 1.8 endura-de

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
spider84
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2008, 21:07
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 16V 115hp FORD FIESTA COURIER1.8 d
Status: Извън линия

въпросче за 1.8 endura-de

Мнение от spider84 » 28 дек 2013, 00:31

Здравейте колеги от известно време съм притежател на форд фиеста куриер пикап 1.8 ендура де 96 г.чист дизел,за момента съм доста доволен от колицата но тъй като за сефте притежавам дизел съм малко на вие с поддръжката му,смених всички консумативи,тампоните по предницата ,биалетки и прочие дразнещо почукващи части (озорих се малко с тампоните на стабилизиращата щанга много неудобно са разположени,захванати)сега вози стегнато и звучи доста тихо за дизелов мотор след смяната на маслото с по редичко въпреки 145К км сложих полусинтетика кастрол оставих си 1л за доливане събра грубо около 4.300-4.400л,реших да сменя и гарнитурата на капака на клапаните че течеше и забелязах нещо като капачка на капака на клапаните омазана със силикон успоредна на капачката за маслото,от която също сълзеше явно силикона се е разлепил нещо,та реших така и така ще свалям капака да го обезмасля да махна силикона и да видя що за инженерно чудо се крие от долу :D: ,махнах скапаният силикон омазан навсякъде но не и там дето трябва и се откри чудото явно играе роля на някакъв клапан за картерните газове,тази капачка при натискане сълзи масло по ръбчетата на окръжността но не мога да я махна тази простотия от вътре с 300 зора успях да видя някаква пружина и гумено уплътнение или опръстен което се е износило и сега сълзи и ми цапа мотора,та след толкова обяснения някой може ли да каже как се маха,сваля,сменя тая простотия и за к'во е или да мажа и аз с силикона и дерзай :mrgreen: другото което ме интересува може ли да сложа 1.8 тд мотор на баницата че ми е леко флегматична с тея 60 коня като е натоварена едни 90 биха добре дошли,и трябва ли да се доработва нещо за смяната или са заменяеми?
Благодаря за вниманието поздрави на всички ,весело изкарване по празниците и дай боже 2014 да е по добра и продуктивна за всички _friends_
за мен има само две коли ford и fordИзображение

spider84
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2008, 21:07
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 16V 115hp FORD FIESTA COURIER1.8 d
Status: Извън линия

Re: въпросче за 1.8 endura-de

Мнение от spider84 » 15 яну 2014, 20:40

такааа проблемът е решен,тъй като никой освен мен не е отварял явно тази капачка да кажа какво има от долу една пружинка която влиза в гумен тампон приличащ на капачка и играе ролята на клапанче за картерните газове при определено налягане се вдига нагоре и ги пуска обратно в картера май поне натам ми се стори че отива маркучето не е като при бензина да отива в филтърната кутия,та тая гумена 'капачка" или уплътнение се беше скъсала,не се продава никъде дори подобна част нито в мото пфое нито където и да е та решението беше да я залепя и омажа с силикон сложих я на място и отгоре поставих алуминиевата капачка дато си е на капака на клапаните с леко причукване с гуменият чук влезе на място а излиза с не толкова леко почукване и много остра отвертка и проблемът се реши поздрави на всички :D:

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”