Затапване на ЕГР
-
- потребител
- Регистриран: 31 окт 2013, 10:21
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TURBODIESEL
- Status: Извън линия
Затапване на ЕГР
Здравей те колеги, първо искам да се извиня ако не е точното място на тази тема нов съм във форума и все още не знам кое как стой.
Въпроса ми е следния карам мондео мк2 97 година 1.8 ТД и искам да си Затапя ЕГР, търсех гледах но нищо не открих по въпроса та вие сте ми последната надежда!
Ако някой е преминавал през тази процедура го моля да ме освети по въпроса много ще съм благодарен ! : ) Извинявам се отново и благодаря предварително ! Поздрави

-
- потребител
Re: Затапване на ЕГР
явно моята работа няма да стане

- gazetto
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :) - Местоположение: с.Опанец - Плевен
- Контакти:
Здравей. Аз моя го затапих преди доста години.ЕГР клапана предполагам го знаеш (Гъбата от ляво на интеркулера). От ЕГР до изпускателния колектор върви една тръбичка, през която вървят изгорели газове обратно в двигателя.Та тази тръбичка я затапваш в един от двата края с някаква метална пластинка или каквото имаш.Аз първоначално бях сложил капачка от буркан, но прегоря в средата.Сега съм с алуминиева шина.Аз съм го затапил от страната на изпускателния колектор, защото ми беше по-лесно.Сваляш интеркулера и ще видиш къде е!Това е.Общо взето нищо сложно.Работа за 10-20 мин.
-
- потребител
ако искам да изчистя колекторите какво трябва да сваля ? и има ли някаква промяна в работата на двигателя при затапването ? 

- gazetto
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :) - Местоположение: с.Опанец - Плевен
- Контакти:
Ако е заминал има разлика след затапването.Ако е здрав, няма да намериш разлика.