Странен звук на Focus
- apostolakis
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2013, 16:54
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 16V
- Status: Извън линия
Странен звук на Focus
Здравейте колеги, чисто нов съм във форума и също така нов горд собственик на форд Фокус 1.8 16V 2000г. Колата е страхотна, много ми хареса още като я видях и затова си я и купих де
. Обаче сега като я покарах за малко по- дълго ми се струва, че има един странен звук от двигателя. Когато запаля сутрин (колата е студена) държи малко по- високи обороти (около 1500), което е нормално, но се получава едно странно "тресене". След като загрее, на празен ход работи много добре, но когато се вдигнат оборотите над 1500 - 2000 отново се получава онова "тресене" и странен звук. В движение на скорост се получава по същия начин, а когато пусна от скорост (т.е все едно празен ход) двигателя просто става безшумен и странния звук изчезва, също така и "тресенто". Само да поясня тресенето го пиша в кавички, защото не знам дали и тресене, но на това наподобява, даже по- точно бих го сравнил с това когато караш точно на магистрална маркировка граничеща с аварийна лента, то и звука е подобен. Не знам дали обясних правилно така, че да ме разберете, но ще се радвам за някакви насоки.

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Re: Странен звук на Focus
Тресене или вибрации?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
- Регистриран: 04 мар 2013, 21:12
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 tddi 90hp combi 2000
Колега,аз предполагам,че е хидравличният тампон, този който е под казанчето на антефриза.Аз имах същите проблеми,само че го усещах като вибрации.На края взе и на топъл двигател да вибрира.Смених тампона и край.Всичко заспа.Все едно карам нова кола!
-
- потребител
- Регистриран: 10 юли 2012, 22:36
- Модел на автомобила: ford fokus 1.8 ТДДИ
Маслен тампон е маи .И аз имах същите вибрации смених го и краи
- apostolakis
- потребител
По- скоро вибрации.madboy написа:Тресене или вибрации?
- apostolakis
- потребител
Днес монтирах газов инжекцион и странно, но като я подкарах ми се стори по- добре. Със сигурност в най-скоро време ще отида на една цялостна диагностика за да разбера за какво иде реч. Благодаря ви за насоките! 

- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Провери за всеки случай меката връзка да не е пътник. При мен имаше бая вибрации около 3000-3500 оборота. Днес смених тая гад и няма такива вибрации вече.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
- apostolakis
- потребител
Коя мека връзка?madboy написа:Провери за всеки случай меката връзка да не е пътник. При мен имаше бая вибрации около 3000-3500 оборота. Днес смених тая гад и няма такива вибрации вече.
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
- Контакти:
На изпускателната система:

- apostolakis
- потребител
Ахаааа добре, ще обърна внимание. То аз мисля направо да отида в сервиза до моста Чавдар, там да направят един обстоен преглед на колицата. Чувам, че доста хора са доволни от тях.
- apostolakis
- потребител
Колега, колко горе долу излиза смяната му?kosta69 написа:Колега,аз предполагам,че е хидравличният тампон, този който е под казанчето на антефриза.Аз имах същите проблеми,само че го усещах като вибрации.На края взе и на топъл двигател да вибрира.Смених тампона и край.Всичко заспа.Все едно карам нова кола!
-
- потребител
- Регистриран: 04 мар 2013, 21:12
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 tddi 90hp combi 2000
Колега,има много различни цени.Аз такъв тампон купих от "euro 07"за 83лв.Може по моргите да намериш оригинален /втора употреба/-но колко ще изкара, не се знае.Както и новия разбира се.За смяна пари не съм давал,защото си го смених сам.Не е сложно, но трябва да имаш малко инструменти.
Във Форума има теми как става,но и аз мога да ти дам напътствия.Ако си решил сам да го сменяш, де - пиши на ЛС.
Успех!
Във Форума има теми как става,но и аз мога да ти дам напътствия.Ако си решил сам да го сменяш, де - пиши на ЛС.
Успех!
- apostolakis
- потребител
Ако се окаже, че той е виновника ще го сменя с нов разбира се, но първо ще трябва да го потвърди и специалист. Че да не стане да си купя, а пък да е нещо друго и да си събирам резервни части вкъщиkosta69 написа:Колега,има много различни цени.Аз такъв тампон купих от "euro 07"за 83лв.Може по моргите да намериш оригинален /втора употреба/-но колко ще изкара, не се знае.Както и новия разбира се.За смяна пари не съм давал,защото си го смених сам.Не е сложно, но трябва да имаш малко инструменти.
Успех!

-
- потребител
При мене моита кола тампона беше видимо здрав .Нямаше вид на скъсан.На мои риск го смених . Тампон плюс смяна излезе към 180 лева имаше и по евтини и по скъпи това е среден вариант.
- apostolakis
- потребител
Добре де, всичко много хубаво до тук, да кажем, че е този тампон. Но така като се замисля не би ли трябвало да има вибрации и след като позагрее колата, нали е тампон? Каква е зависимостта, че да го прави само при студена до загряване? То и след това се усеща, но значително по- малко. Не ми става ясно. 

-
- потребител
С течение на времето проблема се задълбочава .Започва да вибрира загрял студен .При мене в началото наи се усещаше в плавни неравности изглежда тогава се натоварва и започва тази вибрация .
- apostolakis
- потребител
Точно и при мен е така, също понякога се усеща като минавам през "легнал полицай". Значи най- вероятно е този тампон.anton76 написа:С течение на времето проблема се задълбочава .Започва да вибрира загрял студен .При мене в началото наи се усещаше в плавни неравности изглежда тогава се натоварва и започва тази вибрация .
-
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2012, 20:34
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 Zetec S 2000г. комби
И моята беше така като я взех, вибрираше доста. Масления тампон има отгоре пластмасова капачка. Свалих я, и го видях, че се е сплескал.
Трябва да е издут като топка, ако е здрав. Смених го и всичко се оправи. Искаше ми се да сменя и другите два тампона на двигателя, но
нямах толкова пари в този момент.
Трябва да е издут като топка, ако е здрав. Смених го и всичко се оправи. Искаше ми се да сменя и другите два тампона на двигателя, но
нямах толкова пари в този момент.
- apostolakis
- потребител
Колеги отидох в сервиза на ул. Брод 19, оказа се, че наистина хидравличния тампон е проблема. Поисках да го сменя, но ми казаха, че нов неоригинален тампон издържа не повече от три месеца, а оригинален от МП е около 460лв
. Оказа се най - добрия за мен вариант да си търся оригинален втора ръка, който определено ще изкара повече от нов ментак. Такива се намират за около 30-40лв. Мисля до 4-5 дни да го сменя и да забравя за известно време за досадните вибрации.

-
- потребител
Здравей .Аз вече карам с моя повече от 3 месеца за сега нямам оплакване и никави проблеми.Дано и така бъде
.Другите колеги сменили и те тампони нека се включат и кажат кои колко време и километри кара с новите .Поздрави