датчик за задна скорост
-
- потребител
- Регистриран: 25 май 2009, 15:55
- Модел на автомобила: ford fiesta 2003
- Status: Извън линия
датчик за задна скорост
Здравейте,
Оня ден бях на технически преглед и се установи, че не ми работи светлината за заден ход. Крушката е добре => излиза, че не работи датчика. Така или иначе минах прегледа със забележка. От сервиз ми казаха, че 90% е от датчик, но можело и скоростна кутия, т.е не могат да се справят. Та въпросът ми - ако е скоростна кутия, до колко сериозен може да е проблема? Събирам мнения защото не ми се иска да давам колата в ръцете на майстори преди да си направя прочуване...
фиеста 2003 1,25 75кс
Оня ден бях на технически преглед и се установи, че не ми работи светлината за заден ход. Крушката е добре => излиза, че не работи датчика. Така или иначе минах прегледа със забележка. От сервиз ми казаха, че 90% е от датчик, но можело и скоростна кутия, т.е не могат да се справят. Та въпросът ми - ако е скоростна кутия, до колко сериозен може да е проблема? Събирам мнения защото не ми се иска да давам колата в ръцете на майстори преди да си направя прочуване...
фиеста 2003 1,25 75кс
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: датчик за задна скорост
До сега не съм чул да има такъв проблем от скоростна кутия. Наистина най вероятно е от датчика, но може и да е откачен кабел, или прекъснат.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
- Регистриран: 25 май 2009, 15:55
- Модел на автомобила: ford fiesta 2003
Кабелът бачка - провериха го. Но понеже датчикът се задействал с физически натиск - ако да го наречем "буталото", което въздейства върху него е прецакано...
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Казах ти, през дългогодишната си шофьорска кариера, не съм чул за подобен проблем.MalmSuite написа:ако да го наречем "буталото", което въздейства върху него е прецакано...
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Малко извън темата, кой е сервиза за ГТП дето гледа светлината за заден ход
Датчика ти е за смяна.

Датчика ти е за смяна.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Датчика се задейства от рейката за заден ход, ако тя не работи, няма да се включва задната (със сигурност ще го усетиш). Почвам да си мисля лоши неща за сервиза в който са ти казали това нещо.MalmSuite написа:Кабелът бачка - провериха го. Но понеже датчикът се задействал с физически натиск - ако да го наречем "буталото", което въздейства върху него е прецакано...
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 24 яну 2012, 13:58
- Модел на автомобила: Ford Fokus 1.8 TDDI Комби 90кс
- Контакти:
прав е Наско колега - и аз имах същия проблем на ескорта - и ми казаха датчик който е доста пари, а след няколко минути ровене по кабела и малко контактен спрей се оправиха нещата. При имаше две свързвания с букси и не са давали хубав контакт вероятно понеже са ниско долу. Но скъпия датчик се икономиса понеже не повярвах на "майсторите"HACKO написа:Датчика се задейства от рейката за заден ход, ако тя не работи, няма да се включва задната (със сигурност ще го усетиш). Почвам да си мисля лоши неща за сервиза в който са ти казали това нещо.MalmSuite написа:Кабелът бачка - провериха го. Но понеже датчикът се задействал с физически натиск - ако да го наречем "буталото", което въздейства върху него е прецакано...