Вибрации Форд фокус ТДДИ
-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2013, 17:32
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 tdci
- Status: Извън линия
Re: Вибрации Форд фокус ТДДИ
ЯЛТА написа:Дюзи,- 4 броя
Благодаря за идея!

Първо това е нереално скъпо

-
- потребител
- Регистриран: 04 авг 2008, 22:19
- Модел на автомобила: Форд-фокус
Здравей,провери другите два тампона.Провери си и демпферната шайба на коляновия вал.bo_b_i написа:Здравейте,днес смених масленият тампон и вибрацията се увеличи.Да има някой идея защо се увеличиха вибрациите.encho. написа:Най вероятно е тампон.След като смених,при мен масленият тампон и вибрацията изчезна.Но има още два тампона.bo_b_i написа:Здравейте,същия проблем имам и аз, вибрации на празен ход./около 800об./Тресе се цялото купе.Двигателя работи равномерно не мени оборти,при 1000об.и нагоре вибрациите значително намаляват,почти не се усещат.Дали проблема е в тампоните или има и нещо друго според вас.
-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2013, 17:32
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 tdci
Това става заради не правилно слагане на тампон.encho. написа:Здравейте,днес смених масленият тампон и вибрацията се увеличи.Да има някой идея защо се увеличиха вибрациите.
Тампон има своето място... понякога специалисти ги слагат през едно място. Провери дали тамплнът е сложен правилно.
Относно демферна шайба... аз я смених и тя ми струваше 140 евро в Румъния. Искам да кажа че нямах промени в вибрация след сменяне.
-
- потребител
- Регистриран: 04 авг 2008, 16:48
- Модел на автомобила: fiesta
Как да го проверя дали е сложен правилно.vadimv86 написа:Това става заради не правилно слагане на тампон.encho. написа:Здравейте,днес смених масленият тампон и вибрацията се увеличи.Да има някой идея защо се увеличиха вибрациите.
Тампон има своето място... понякога специалисти ги слагат през едно място. Провери дали тамплнът е сложен правилно.
Относно демферна шайба... аз я смених и тя ми струваше 140 евро в Румъния. Искам да кажа че нямах промени в вибрация след сменяне.
-
- потребител
- Регистриран: 04 авг 2008, 16:48
- Модел на автомобила: fiesta
Здравей,проблема се реши със смяната на тампона,който е отзад на двигателя.bo_b_i написа:Как да го проверя дали е сложен правилно.vadimv86 написа:Това става заради не правилно слагане на тампон.encho. написа:Здравейте,днес смених масленият тампон и вибрацията се увеличи.Да има някой идея защо се увеличиха вибрациите.
- entropia
- потребител
- Регистриран: 17 дек 2009, 17:37
- Модел на автомобила: Kuga 1.5 TDCI 120 hp, Focus III 1.0 EcoBoost (100hp) Hatchback
- Контакти:
Моят Фокус е 1,8 ТДСИ също имах вибрация особено в диапазона от 1200 до към 1600 оборота, много неприятен резонанс се получаваше в купето. Проверих тампоните, мина време не повече от седмица и забелязах, че като позагрее колата се появи едно леко чаткане. С майстора ми решихме, че е заминал маховика, въпреки, че нямаше по характерно дрънкане и притрисането при тръгване по стръмен път. Оказа се че маховика е заминал, двата раздвижни диска са блокирали един към друг , като вече въртенето не е кръгово а леко елипсовидно от което се получаваше неприятната вибрация и резонанс. Истински късмет, че пружините по маховика не са се разхвърчали и да повредят съединителя и стартера.
-
- потребител
- Регистриран: 10 юли 2012, 22:36
- Модел на автомобила: ford fokus 1.8 ТДДИ
Здравейте .Да напиша и аз моя краи с тази сага вибрациите.След 6 месеца борба ,всякакви маистори още повече мнения и предположения от дюзи ,комресия,маховик,помпа и мноооого други .Наи накрая ме излушаха и сменихме всичките тампони по двигателя те са 3.Сега няма и помен от вибрации и резонанс колата върви гладко .И всичко това благодарение на форума ,хората ,мненията .БЛАГОДАРЯ ВИ . И дано повече нямам проблеми ...
- k0kicha91
- потребител
- Регистриран: 25 окт 2013, 20:29
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk1 1.8 TDDI
- Контакти:
Аз също имам проблем с вибрациите и всеки ден се дразня все повече и повече от тоя звук.... трепери ми таблото, кората на вратата, волана... като отворя прозореца - стъклото се тресе....Вибрациите изчезват, ако съм настъпал постоянно газта и карам с над 2200 оборота, но това означава постоянно стъпка, което няма как да стане. Имам и проблем с бял пушек при студен мотор сутринта, но за него съм пуснал друга тема ( Много пуши при палене)
Ето и клиповете на вибрациите! (Най-добре се чуват на слушалки) Вибрациите са това жужене, което се чува.
https://www.youtube.com/watch?v=tlocvLRaOKE
https://www.youtube.com/watch?v=VJ6M7irlGuE
Ето и клиповете на вибрациите! (Най-добре се чуват на слушалки) Вибрациите са това жужене, което се чува.
https://www.youtube.com/watch?v=tlocvLRaOKE
https://www.youtube.com/watch?v=VJ6M7irlGuE
[img]http://prikachi.com/images/666/7539666R.jpg[/img]
[br][/br]
[b]Бог на небето - Форд на шосето![/b]
[br][/br]
[b]Бог на небето - Форд на шосето![/b]
-
- потребител
- Регистриран: 05 юли 2010, 20:00
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 TDdi
Здравейте колеги,
И аз имам вибрации между 1300 до 1600 оборота. Набедил съм маховика за тях. Но имам и едно причукване при подаване и отнемане на газ. Дали е тампон или маховик?
И аз имам вибрации между 1300 до 1600 оборота. Набедил съм маховика за тях. Но имам и едно причукване при подаване и отнемане на газ. Дали е тампон или маховик?
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Вземаш един помощник, на ръчна да потегли напред назад, а ти да гледаш дали двигателя "плува" в коша, така ще видиш тампон.