Скоростният лост е като откачен
-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2011, 14:36
- Модел на автомобила: Fiesta
- Status: Извън линия
Скоростният лост е като откачен
Здравейте! Имам Фиеста 1992, 1.3 моноинжекцион. Днес в един момент, когато исках да сменя скорост, усетих, че мога да движа скоростния лост абсолютно свободно във всички посоки - все едно не е закачен за нищо. Със съединителя всичко е наред, но независимо дали съм го натиснал или не, скоростният лост се държи по същия начин. Имах късмет, че по инерция успях да стигна до по-широко място, от където по-късно ме изтеглиха. Някой има ли идея какъв е проблемът, дали се отстранява лесно и евентуално колко скъпо ще ми излезе?
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Скоростният лост е като откачен
Няма страшно, става въпрос за разхлабен или скъсан болт (М8). Отдолу на щангата на лоста има муфа, която е затегната към опашката на скоростната кутия. Ще ти трябва канал/подемник и помощник, който да държи лоста в нужното положение а другия да стегне муфата.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2011, 14:36
- Модел на автомобила: Fiesta
Благодаря за отговора! 

-
- потребител
- Регистриран: 18 сеп 2012, 13:28
- Модел на автомобила: Ford Fokus 1.8 TDCI
Колеги помогнете ! Имам форд фоцус 1.8 тдци 2002 .. преди 2 дни му сменях стартера и от тогава скоростите ми се прецакаха ... Адски трудно влизат при запален двигател .. Особенно задната ... Когато двигателя не е запален скоростите си влизат нормално.. Какав мойе да е проблема според вас
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Не ти отделя достатъчно съединителят, но това едва ли има общо със смяната на стартера. Провери първо, дали имаш достатъчно спирачна течност в казанчето и при нужда долей, после изпусни малко от пробката за обезвъздушаване на лагер-помпата на съединителя. Ако не се оправи - тичай в сервиз и питай за цени на съединител и труд за смяната му.vlado89y написа:Колеги помогнете ! Имам форд фоцус 1.8 тдци 2002 .. преди 2 дни му сменях стартера и от тогава скоростите ми се прецакаха ... Адски трудно влизат при запален двигател .. Особенно задната ... Когато двигателя не е запален скоростите си влизат нормално.. Какав мойе да е проблема според вас
- HACKO
- Модератор
Ако се е случило отведнъж и не се оправи с обезвъздушаване, нещата отиват на помпа. Ама не бързай да се радваш, и тя си е цифра, особенно ако е долната (лагер-помпа), тогава и цената за смяна е сериозна и сигурно като се отвори ще се окаже, че и съединителя е към края на експлоатацията си и е добре да се смени за да се спести от цената за труд.

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Ако са откачали лостовата система от скоростната кутия, за да работят по стартера (демонтаж-монтаж), много е вероятно да не са наместили правилно нещата. Незнам на Фокуса как са скоростите, но ако І-ва, ІІІ-та и V-та влизат нормално, а ІІ-ра, ІV-та и задна - не, то може да е от това.vlado89y написа:.. преди 2 дни му сменях стартера и от тогава скоростите ми се прецакаха ...
Дано е нещо просто!
-
- потребител
Благодаря на Оги Доги за отговора .. Сътринта проверих за спирачна течност и нямаше и грам ... долях и и покарах 100-200 метра ии бум скоростите си влизат идеалноо .. Мерси многоо човек спести ми пари и главоболия.. Дори небеше нуйно и да се обезваздушава саединителя 

- HACKO
- Модератор
Не бързай да се радваш, тази течност е изтекла отнякъде. Казанчето е едно за спирачките и съединителя, огледай за омасляване, първо гумите от вътрешния край (дано да е оттам), после кожуха на съединителя, след това сервото на спирачките и накрая се наври при педалите и виж около педала на съединителя дали не е мокро.

-
- потребител
Да прави сте .. има теч от педала на саединителя .. каква част е за смяна според вас ... утре я водя на ремонт
- HACKO
- Модератор
Помпата на съединителя (горната). Не знам колко струва, предполагам не е евтина, но поне смяната и е лесна, не се сваля ск.кутия (за разлика от лагер-помпата).

-
- потребител
Вече и аз сам на мнение че наи-добрия форд е продадения .. колеги драго ми беше да бада част от цлуб форд но го продавам . писна ми от такава притенциозна кола.. 5 години имам опел цорса . такава народна и непретенциозна и читава кола като нея няма .. благодаря ви за барзите отговори . чао
- HACKO
- Модератор
Да бе, щото другите коли не се чупят. Това е стандартен проблем за всички коли с хидравличен привод на съединителя. При механичния (жило) няма такива проблеми. Не знам защо след 95г. всички марки, някои по-бързо, някои по-бавно, отново се върнаха към хидравличния привод.

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Ето от къде ще си намериш помпа:vlado89y написа:Да прави сте .. има теч от педала на саединителя .. каква част е за смяна според вас ... утре я водя на ремонт
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 86&t=61152
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Хах еми земи си по старичък форд като ескорта и няма да имаш проблем с това защото е с жилоvlado89y написа:Вече и аз сам на мнение че наи-добрия форд е продадения .. колеги драго ми беше да бада част от цлуб форд но го продавам . писна ми от такава притенциозна кола.. 5 години имам опел цорса . такава народна и непретенциозна и читава кола като нея няма .. благодаря ви за барзите отговори . чао

По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
-
- потребител
- Регистриран: 14 яну 2013, 08:17
- Модел на автомобила: Eskort
тази сутрин като си карах форд ескорт 1.8тд 98г.като включих на 1ва предавка и не можах да я изключа ,скоростния лост остана като откачен ,хубавото е ,че бях близо до вкъщи и се прибрах на 1ва предавка ако някой има идея да помага благодаря предварително,като гледах лостовата система цялата се движи до кутията
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Не си попаднал на правилната тема. Пробвай тази.tediiivan написа:тази сутрин като си карах форд ескорт 1.8тд 98г.като включих на 1ва предавка и не можах да я изключа ,скоростния лост остана като откачен ,хубавото е ,че бях близо до вкъщи и се прибрах на 1ва предавка ако някой има идея да помага благодаря предварително,като гледах лостовата система цялата се движи до кутията
-
- потребител
- Регистриран: 14 яну 2013, 08:17
- Модел на автомобила: Eskort
Благодаря, колега за насочването, но като гледам мойта кутия няма никакви жила, изглежда нещо по-различно, но може би принципа на работа да е същия