реле за подгряващи свещи
-
- потребител
- Регистриран: 26 яну 2012, 19:36
- Модел на автомобила: ford focus
- Status: Извън линия
реле за подгряващи свещи
днес проверих и констатирах че не утива ток до подгряващите свещи.
като дам контакт жълтата ламба светва за няколко секунди после угасва .колата ми си пали без проблем .
извадих релето -същото е изправно но няма маса до него. от сервиза ми казаха че е възможно да има температурен датчик който да спира подаването на ток до подгряващите свещи при топъл двигател. а да подава ток само когато двигателят е студен и затова през деня когато двигателя е топъл да няма маса до релето за подг.свещи.Възможно ли е това?
като дам контакт жълтата ламба светва за няколко секунди после угасва .колата ми си пали без проблем .
извадих релето -същото е изправно но няма маса до него. от сервиза ми казаха че е възможно да има температурен датчик който да спира подаването на ток до подгряващите свещи при топъл двигател. а да подава ток само когато двигателят е студен и затова през деня когато двигателя е топъл да няма маса до релето за подг.свещи.Възможно ли е това?
-
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2012, 17:30
- Модел на автомобила: focus
- Status: Извън линия
Re: реле за подгряващи свещи
При по новите автомобили дори и лампата за подгряване на таблото не свети,нормално е когато колата е загряла да не подава плюс към свещите за да разбереш обаче трябва да откачиш кабела на първата подгряваща свещ защото през свещите се затваря веригата и винаги дава че няма плюс.А след някой ден като застуди ще разбереш дали подгрява