Отново проблем с Фокуса(вие при подаване на газ)

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
niksan79
потребител
потребител
Регистриран: 13 авг 2009, 00:12
Модел на автомобила: Ford Focus, 1.8 TDCI(115k.),2002г.
Status: Извън линия

Отново проблем с Фокуса(вие при подаване на газ)

Мнение от niksan79 » 21 апр 2012, 18:21

Здр. колеги,
след помощта, която ми оказахте при проблема с дефектиралия датчик на разпределителния вал >:D<: , ето че моя Дзвер си намери друга болежка...От няколко дена, при загрял двигател и изминати поне 10 км., при рязко подаване на газ(над 2000 оборота), от към двигателя или по-точно от отсека където се намират ремъците, се чува едно "виене"...Звука не като присвирване на ремък, а точно виене. Получава се основно, като подам рязко газ и оборотите падна. Според първия майстор, помпата беше заминала и след нейната смяна всичко бе ОК, докато колата не загря....(помпата си плачеше за смяна, защото имаше шум от нея, а и леко е сълзяла)....После предположи, че може да е от демпферната шайба, но ми препоръча да карам, докато не стане постоянен този звук(виене)....Иначе на ръка е проверил всички шайби, ролки, ремъци, обтегачи и всичко според него е ОК....
После отидох при друг познат майстор, като чу колата(при него при подаване на газ до 2500 оборота, виене се чуваше...после ако искаш да счупиш педала на газта от натискане, не издава грам виене :shock:), че предположи че може да е от някакъв лагер или шайба на динамото(не запомних точно). Отворих капака и при подаване рязко на газ, според него шума идвал от "пропуск" в системата при надуване на турбото, защото гофрираната тръба от интерколера била мека, а трябвало да се "втвърди" :mrgreen: . Верно, че при рязко изпреварване отзад прави малка черна димна завеса от известно време, ама все пак и тази версия на майсторите ми изглежда съмнителна.....

Та така момчета, ако имате идеи помагайте, ако ли не поне ще дискутираме по този проблем и като го реша, ще бъде в помощ да бъдещите Фордовисти....

За сега лека от мен,

Никсан
Формата е моментна, класата е вечна........

niksan79
потребител
потребител

Re: Отново проблем с Фокуса(вие при подаване на газ)

Мнение от niksan79 » 21 апр 2012, 22:33

Ето и видео:
http://www.youtube.com/watch?v=sfTAI0w_YmQ" onclick="window.open(this.href);return false;

Клипа е от друг фокус, но звука е почти същия, само че при мен го прави повече, като върна газта.....
Това, което изчетох в нета клони към:
1. Пробив някъде по маркучите на турбото.
2. Ролка на алтернатора
3. Някоя ролки от ремъците...

Жалко, че нямам време тази седмица за майстор и ще се кара колата така...

Лека вечер

niksan79
потребител
потребител

Мнение от niksan79 » 17 авг 2012, 22:46

Здравейте отново....
След като 4 месеца почти бях забравил за проблема с виенето тази седмица форда ме изненада неприятно. В началото на седмица, макар и рядко отново започна да се появява проблема с този звук(виене). В четвъртък закарах колата на мой познат(майстор) за смяна на пистов ремък, филтри и масло...За мое учудване, малко след като загря колата виене вече започна да се чува постоянно над 1800 оборота, понякога и след 2500...Откачихме пистовия ремък за да изключим ролките, като вероятен проблем но виенето си остана. В петък(днес) отидох да ми направят една диагностика с лицензирана програма и единствената грешка беше "Товар на генератора", която се изчисти и повече не се появи. Майстора замери налягането, което правеше турбото на място и до 4000 оборот, турбото не успя да надуе налягане повече от 1,25......Според този майстор проблема е в турбото. Веднага след това отидох в Мото-Пфое( приеха ме веднага, за което едно голямо БРАВО) и след прослушване на това виене заключиха, че проблема е НАЙ-ВЕРОЯТНО в някакви тръбички в картера, който са се износили и засмуквали не само масло, а и въздух.....също така можело е да бъде и маслена помпа....
Ха сега...........познайте верния отгово,р какъв е проблема на моя ДЗВЕР и на кой да се доверя, че всеки ремонт е свързан и с прилична сума пари...
Ще ви бъда благодарен, ако дадете някакви съвети, че от Мото - Пфое ми каза да не я карам много много колата, че си било рисковано...

Лека вечер от мен и благодаря предварително ;):

niksan79
потребител
потребител

Мнение от niksan79 » 17 авг 2012, 23:06

Дали проблема наистина не е, като на колегата в линка по долу:

http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=42171" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
ceco georev
потребител
потребител
Регистриран: 08 май 2008, 17:10
Модел на автомобила: Focus 1.6 Zetec-s Ghia 99.Kombi.

Мнение от ceco georev » 18 авг 2012, 09:48

На ескорт 1.8ТД го имаше абсолютно същия звук.Оказа се недобре уплътняваща скоба на снадката между турбото и интеркулера.

niksan79
потребител
потребител

Мнение от niksan79 » 18 авг 2012, 15:11

Така ми се иска и на мен, проблема да е от пропуск на някоя гумена тръба....., но няма обяснение защо след смяната на масления филтър и маслото, виенето започна да се чува непрекъснато след като загрее колата и над 1800 оборота........ей така, изведнъж......Взех да се съмнявам в масления филтър, който беше MAHLE с онова клапанче(уж скъп и оригинален :D: ).........знам ли и аз...:)

niksan79
потребител
потребител

Мнение от niksan79 » 23 авг 2012, 21:04

Така......
Днес сменихме масления филтър MAHLE с нов на МАNN............и все същата работа...Ту вие над 1400 оборота, ту започва след 2000 оборота. Във вторник влиза в бокса за отваряне на картер и оглед на маслена помпа и смукателна тръбичка....Днес минах при един познат майстор, който постави четвърта диагноза, било от роторната помпа(горивната) имало нещо на гърба и( :shock: ), което виело като загрее колата.... :shock: ....:)))))

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”