Капачка на Термостат ( теч антифриз)
-
- потребител
- Регистриран: 17 дек 2011, 21:15
- Модел на автомобила: Focus 1.6 TDCI
- Status: Извън линия
Капачка на Термостат ( теч антифриз)
Зсдравейте колеги ,
Имам следният проблем: От няколко дена забелязах, че колата ми губи голямо количество антифриз ( Focus TDCI 2006), всяка сутрин доливам около 100-200 гр вода . Ходих на сервиз и ми казаха , че капе от КУТИЯТА НА ТЕРМОСТАТА , само че това се продавало като цял блок ( кутия, термостат и някаква армирана тръба) всичко било поръчково и само с доставка 200лв . Въпроса ми е някой да се е сблъсквал с този проблем и дали не може да се отремонтира само повредената часта, а не да се сменя целият блок ?????
Имам следният проблем: От няколко дена забелязах, че колата ми губи голямо количество антифриз ( Focus TDCI 2006), всяка сутрин доливам около 100-200 гр вода . Ходих на сервиз и ми казаха , че капе от КУТИЯТА НА ТЕРМОСТАТА , само че това се продавало като цял блок ( кутия, термостат и някаква армирана тръба) всичко било поръчково и само с доставка 200лв . Въпроса ми е някой да се е сблъсквал с този проблем и дали не може да се отремонтира само повредената часта, а не да се сменя целият блок ?????
-
- потребител
Re: Капачка на Термостат ( теч антифриз)
Хайде колеги дайте малко инфо за охладителната система на Фокусника. Никой ли не му се е случвало да сменя термостат или капачка ( макар и да се продавало направо целият блок) !
- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Корпуса на термостата е излят от пластмаса и е доста сложен като форма. Ако е спукан, трудно подлежи на ремонт. Нужно е да се огледа за пукнатини и да се прегледат уплътнителните пръстени. Дано да си късметлия и да минеш само със смяна на гумените уплътнители. На посочения по-долу сайт с написването на VIN-а на колата ти може да разгледаш схематично описания на агрегатите на колата.
http://www.auto-parts.spb.ru/cat/fo/fo. ... R6bbWFiw==

http://www.auto-parts.spb.ru/cat/fo/fo. ... R6bbWFiw==

-
- потребител
Благодаря за изчерпателната информацият !
Ходих на сервиз , от там ми казаха че е капачка и термостат - 90лв и за 2-те . Уж са я сменили сега, ще наблюдавам дали продължава да губи антифриз и ще пиша
Поздрави,
Ходих на сервиз , от там ми казаха че е капачка и термостат - 90лв и за 2-те . Уж са я сменили сега, ще наблюдавам дали продължава да губи антифриз и ще пиша
Поздрави,