Смяна мотор мондео
- bega4a
- потребител
- Регистриран: 13 авг 2011, 19:06
- Модел на автомобила: Мондео МК2 1.8 16V 115hp
- Status: Извън линия
Смяна мотор мондео
Зравейте колеги имам питане имам мондео 2 1.8 16в зетек искам да сменя двигателя с 2.0 16в зетек.Въпроса ми е става ли всичко ,гьрнета,инсталация скорости и тн.С две думи махаш-слагаш.Благодаря Ви.
Доматеният сок е здраве, здравето е пари, парите са жени, жените са секс, сексът е спин........ Абе по-добре да не пиеш доматен сок!!!
- baidido
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
Re: Смяна мотор мондео
Би трябвало да става, но и комп от 2.0 ще ти трябва със сигурност.
Който кара Форд е горд!
- bega4a
- потребител
За компа е ясно,другото ме интересува шлици на съединителя,компресор климатик гърнета и тн.
Доматеният сок е здраве, здравето е пари, парите са жени, жените са секс, сексът е спин........ Абе по-добре да не пиеш доматен сок!!!
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Гърнетата също не стават.2.0 има едно гърне повече и около метър и нещо по-дълги тръби.На 1.6-1.8 системата от средно гърне излиза направо в крайно.При 2.0 от средно отива до заден ляв калник в гърне и от там до заден десен,където е крайното гърне.По принцип може да кара и със системата от 1.8 временно,но колата е по-шумна и гърнето прогаря много бързо.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- sharky_ssm
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2009, 07:54
- Модел на автомобила: mondeo 1.8-16v.kombi-93:мондео 2.0-zetek.4x4ghia,комби-95
Има разлика при съединителя, 2.0 е по голям диаметър от 1.8.Понеже ги имам и двете. Докато с гърнетата няма разлика, на 2.0-ката има едно гърне в повече, но на моето е премахнато.Иначе по оборудването на двигателя няма разлики. Аз на 1.8 сменявах скорости и от моргата ми ги дадоха от 2.0 

- bega4a
- потребител
С две думи взимам комплект 2.0 със съединител и шлиците пасват на кутията от 1.8