пистов ремък
-
- потребител
- Регистриран: 16 юни 2011, 20:36
- Модел на автомобила: Ford Focus 1999
- Status: Извън линия
пистов ремък
Здравейте, след смяната на пистовия ми ремък на Фокус 1,8 ТДДИ 1999г. пак започна да свири. Уж ремъка не бе от ефтините, но....
Като го намокря леко спира да свири.
Дали проблема не е в обтегача, трябва ли да мърда при работа?
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?
В Плевен от къде мога да купя качествен ремък?
Чух че се използват различни смазки за това свирене?
Ако някой е патил от това чудо нека пише!
Като го намокря леко спира да свири.
Дали проблема не е в обтегача, трябва ли да мърда при работа?
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?
В Плевен от къде мога да купя качествен ремък?
Чух че се използват различни смазки за това свирене?
Ако някой е патил от това чудо нека пише!
-
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2011, 01:02
- Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 16v zetec , 95г.
Re: пистов ремък
Колега а ролките как са,майстора сети ли се да ги провери както трябва,защото може и 5 ремъка да смениш и да продължи да вие.Предполагам,че пистовия ремък ти върти динамото,климатика и хидравликата,така че по трасето има доста ролки,от които може да идва това виене.
-
- потребител
да и ролките са сменени
- ceco georev
- потребител
- Регистриран: 08 май 2008, 17:10
- Модел на автомобила: Focus 1.6 Zetec-s Ghia 99.Kombi.
Колега не знам как е при дизела обтегача.На моя фокус като махнеш обтяжната ролка
има болтче с еврейска звезда.Отвива се слага се отдолу тънка шайба и се стяга докато обтегача не прилепне плътно по пластмасовата втулка.Иначе от там губи съосие и 10 ремъка да смениш проблема ще остане.
има болтче с еврейска звезда.Отвива се слага се отдолу тънка шайба и се стяга докато обтегача не прилепне плътно по пластмасовата втулка.Иначе от там губи съосие и 10 ремъка да смениш проблема ще остане.
-
- потребител
- Регистриран: 30 окт 2011, 00:21
- Модел на автомобила: Galaxy Mk1 2.3i + STAG300
Да, огледай обтегача и ако няма видим проблем, опитай да го напръскаш със спрей (но само него, не ремъка и повърхностите, с които е в контакт), може да е клеясал. Сигурно имаш WD40, с него едва ли ще се оправи задълго, но за диагностика и той ще ти свърши работа.
Моя беше така, но имаше и друг проблем и сега съм с нов.
При палене на студен двигател имах слабо скърцане от нещо покрай пистовия ремък и набедихме ролките. Но след смазване на ролки и почистване на обтегача (с политрон) скърцането стана страшно. Обтегача се раздвижи и опъна повече ремъка. Оказа се, че на обтегача видимо едната черупка не е съосна с другата. А скърцането е идвало от опиране на обтегача в една планка, която изглежда служи и като ограничител. Колегата изпили малко обтегача и скърцането изчезна. Все-пак сменихме обтегача, защото ако се разпадне, щеше да стане мазало.
Моя беше така, но имаше и друг проблем и сега съм с нов.
При палене на студен двигател имах слабо скърцане от нещо покрай пистовия ремък и набедихме ролките. Но след смазване на ролки и почистване на обтегача (с политрон) скърцането стана страшно. Обтегача се раздвижи и опъна повече ремъка. Оказа се, че на обтегача видимо едната черупка не е съосна с другата. А скърцането е идвало от опиране на обтегача в една планка, която изглежда служи и като ограничител. Колегата изпили малко обтегача и скърцането изчезна. Все-пак сменихме обтегача, защото ако се разпадне, щеше да стане мазало.
-
- потребител
обтегача видимо добре опъва ремъка, но.....? Каква е цената на обтегача и колко вземат за труд в сервиз?
- ceco georev
- потребител
- Регистриран: 08 май 2008, 17:10
- Модел на автомобила: Focus 1.6 Zetec-s Ghia 99.Kombi.
Цената 60-80лв.Труд около 20лв.
- ICO39
- потребител
- Регистриран: 12 май 2005, 05:12
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 Tddi,2000 г MK1
Форд Фокус МК1 !,6 100 магарета бензин/газ - Местоположение: Павликени
При моят също нещо взе да прискърцва около пистовия ремък,когато го сменяхме преди 10к километри лагерът на обтяжната ролка ни хвърли в съмнение,но колата ми трябваше беше почивен ден,а в малък град като моя няма откъде да се пазаруват части.Махнахме капсуловката,нова грес, наново сложихме капсуловката и така го монтирахме.Но ефекта беше временен.Сега пак скърца.Не знам, търсих в нета за обтяжна ролка,но тя се продава с целия обтегач,и цената изобщо не ми харесва,между 220-250 лева.Мисля да си направя ролка на струга от стомана вместо тази която е пластмасова и лагерът е заработен в самата пластмаса,не може да се сменя.Някой правил ли го е това упражнение?
-
- потребител
Самата ролка лесно ли се разглобява от обтегача, аз смених ремъка сложих по-къс с около 1 см и сега наблюдавам положението!
Обтегача опъва доста добре ремъка и само времето ще покаже.
Най евтиния вариант за обтегач е 188 лв. Незнам на старо как ще е?
Обтегача опъва доста добре ремъка и само времето ще покаже.
Най евтиния вариант за обтегач е 188 лв. Незнам на старо как ще е?
-
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2009, 08:49
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI, Mk1, 2003г., 100hp
- Контакти:
Имах същият проблем след смяна на ремъка. Започна да свири и даже се усеща как тормози двигателя от време на време. И аз си помислих, че от обтегача, а и майсторите казаха, че няма от какво друго да е, защото ролките са ок. Смених обтегача - близо 200 лв с вкл труд. И сега има подобрение, но пак го прави от време на време. Не знам вече какво да правя и къде да търся проблема.