ENDURA-E търся съвет.
-
- потребител
- Регистриран: 09 сеп 2010, 08:54
- Модел на автомобила: Ka
- Status: Извън линия
ENDURA-E търся съвет.
Здравейте,става въпрос за форд ка ендура е 1.3 мотора с веригата.
Проблема се изразява в това че сама си подава газ,на свободна примерно намалявайки скоростта се форсира ужасяващо и секунда след спирането оборотите си падат. При смяна на скоростите също се опитва да се форсира. Всичко което прочетох е точно за противоположен проблем-гаснене.
Купих спрей за почистване на карбуратори,пръсках жичките мисля че е маф-сензор няма разлика.
Гледах да няма изваден някой вакум,нищо не открих.
Ако днес се форсира после може ден да е нормално после седмица пак едва се кара.
Дали да пръскам със спрея в едно ''как да го опиша'' прилича ми на стъпково моторче или се крие другаде моя проблем?
Благодаря предварително.
Проблема се изразява в това че сама си подава газ,на свободна примерно намалявайки скоростта се форсира ужасяващо и секунда след спирането оборотите си падат. При смяна на скоростите също се опитва да се форсира. Всичко което прочетох е точно за противоположен проблем-гаснене.
Купих спрей за почистване на карбуратори,пръсках жичките мисля че е маф-сензор няма разлика.
Гледах да няма изваден някой вакум,нищо не открих.
Ако днес се форсира после може ден да е нормално после седмица пак едва се кара.
Дали да пръскам със спрея в едно ''как да го опиша'' прилича ми на стъпково моторче или се крие другаде моя проблем?
Благодаря предварително.
- pifivo1
- потребител
- Регистриран: 06 май 2007, 10:51
- Модел на автомобила: ford fiesta studio 1.25 16V zetec s газов инжекцион
Re: ENDURA-E търся съвет.
По симптомите които описваш, може да е клапана за празен ход(стъпковото моторче) или сензора за положение на дроселовата клапа.Това е за зетек моторите, с ендура-е не съм запознат, но мисля, че проблема е сходен. Клапана се чисти с обезмаслител/може меглио/, а сензора за съжаление се подменя.
-
- потребител
- Регистриран: 25 окт 2007, 00:38
- Модел на автомобила: Мондео 2.0 TDDI
- Контакти:
И аз имах такъв проблем, забелязах че след като се намокри колата го прави, и там където се мокереше беше само ABS-а, колата беше мондео 97, форсираше се до 4-5000 оборота и после се нормализираше и вдигнеш ли на 2000 пак започваше да се форсира, като изсахнеше се оправяше.
-
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 19:21
- Модел на автомобила: fiesta
Здавей имах то4но съ6тия проблем не разбирам много от коли но я заведох мойта на доктор смени ми стъпковото моторче и сега е 6 вече 4рти ден нямам никакъв проблем в нета го намерих за 67лв а в верига косер е 105лв взех го от косер понеже видях и се уверих че всичките му номера съвпадаха