Проблем с съединителя-Фокус 2000г.
- mrm_1
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 18:56
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.9 TDDi '00
- Контакти:
- Status: Извън линия
Проблем с съединителя-Фокус 2000г.
Здравейте колеги,
от около седмица съединителя започна да прави номера/Фокус 2000г. 1.8 тдди/, когато го в карам града всичко е наред, когато обаче трагна към провинцията, при продължително каране на една скорост/обикновенно 5/ педала на съединителя омеква, става като перце и е почти невъзможно да се превклучи на каквато и да е скорост, все едно изчезва тоя съединител.
Забелязах че след като спра и изключа двигатела за 5минути после всичко е наред и така до като не покарам още 10-15 мин и всичко започва отначало.
В града когати се рачкат постоянно скоростите няма такав проблем.
Съединителя не е нов, колата е от 4 години при мен и не съм го сменял и си нямам и на идея дали изобщо е сменян но си работи според мен - добре/отделя си нормално, зацепва си нормално , колата има мощност ускорява бързо без да се префорсира/.
Дали някои се е сблъсквал с подобен проблем и каква може да бъде причината за него ?
п.с. в казанчето си има спирачна течност!
от около седмица съединителя започна да прави номера/Фокус 2000г. 1.8 тдди/, когато го в карам града всичко е наред, когато обаче трагна към провинцията, при продължително каране на една скорост/обикновенно 5/ педала на съединителя омеква, става като перце и е почти невъзможно да се превклучи на каквато и да е скорост, все едно изчезва тоя съединител.
Забелязах че след като спра и изключа двигатела за 5минути после всичко е наред и така до като не покарам още 10-15 мин и всичко започва отначало.
В града когати се рачкат постоянно скоростите няма такав проблем.
Съединителя не е нов, колата е от 4 години при мен и не съм го сменял и си нямам и на идея дали изобщо е сменян но си работи според мен - добре/отделя си нормално, зацепва си нормално , колата има мощност ускорява бързо без да се префорсира/.
Дали някои се е сблъсквал с подобен проблем и каква може да бъде причината за него ?
п.с. в казанчето си има спирачна течност!
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Re: Проблем с съединителя-Фокус 2000г.
Възможно е да е от лагер-помпата...
- mrm_1
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 18:56
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.9 TDDi '00
- Контакти:
Re: Проблем с съединителя-Фокус 2000г.
След оглед установихме че горната помпа тече, тази която е на педала, сменихме я но проблема си остава, май колегата ще излезне прав че е лагер помпата !