Мондео 2.0 тдди - странен шум
- chefo_ukr
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
- Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ
- Status: Извън линия
Re: Мондео 2.0 тдди - странен шум
И при мен е така.На 2000 оборота някъде се едно няма кондиция мотора.При руснаците е същата работа.Аз си мисля че е нещо с вакум помпата и вакомите щото имено тях като ровъчкам има разлика в шума.А може и веригата да е ама тогава и при команриалите ще го има това.ALEXI да каже при него как е?Друго кво остава?ГНП или всичкото на куб от възраста.Абе мен се към тези вакуми и геометриата на турбото ме влече.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
при мен няма такъв шум ,не бих го и изтраял ... завърти ли турбото на 1500 оборота и все едно карам 8 цилиндров бензин откъм тяга ,вкарва и глас приятен в обороти 

-
- потребител
- Регистриран: 27 окт 2010, 11:56
- Модел на автомобила: Ford Mondeo TDdi 2001
как го усещаш този въртящ момент на 1500 оборота като турбото включва на 2000 дай да знам да си я направя и аз 

- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
моето включва на 1500 а максималния момент е на 1750
-
- потребител
- Регистриран: 21 ное 2010, 10:46
- Модел на автомобила: mondeo
здравеите,от про4етеното в темата не ми стана ясно този шум последно нормален ли е и от какво е ,благодаря ви предварително 

- chefo_ukr
- потребител
Няма точно обяснение
Може и да си е нормално за ТДДИ-то.Да ги бяхме купували нови да знаем как са били.Иследването продължава все от някъде ще изкочи зайчето 

- baidido
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
Чефо, с Тишо онзи ден точно това коментирахме, като натисках моята на място. Между другото този шум не всеки път се получава. Но и на двамата определено ни се струва, че просто в някакъв друг режим на работа влиза турбото. Аз продължавам да твърдя, че няма нищо нередно в това. Няма начин всички такива коли във форума с еднакъв шум и да са повредени...
Макс. въртящ момент ни е при 1900 об/мин., а на 2.2 тдци на 1800, поне така го дават по сайтове с технически данни.
Макс. въртящ момент ни е при 1900 об/мин., а на 2.2 тдци на 1800, поне така го дават по сайтове с технически данни.
Който кара Форд е горд!
-
- потребител
- Регистриран: 21 ное 2010, 10:46
- Модел на автомобила: mondeo
благодаря ви 

- chefo_ukr
- потребител
Ами точно за това не е нормално има нещо от което се влияе.baidido написа:Чефо, с Тишо онзи ден точно това коментирахме, като натисках моята на място. Между другото този шум не всеки път се получава. Но и на двамата определено ни се струва, че просто в някакъв друг режим на работа влиза турбото. Аз продължавам да твърдя, че няма нищо нередно в това. Няма начин всички такива коли във форума с еднакъв шум и да са повредени...

- baidido
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
Зависи как я натискаш от там идва разликата, че не всеки път се чува този шум. Като е по-плавно натискането на газта тогава се чува, при вкарване нормално в обороти май го няма 

Който кара Форд е горд!
-
- потребител
- Регистриран: 25 окт 2007, 00:38
- Модел на автомобила: Мондео 2.0 TDDI
- Контакти:
И моята кошница го има този шум, от някъде 145 хил насам, в момента е на 212 хил, смених маховика като си мислех че ще изчезне но не, сега неми работи нещо турбото, вакума не иска да отвори лопатките и шума е по страшен без турбо, а несмея да го зацепя постоянно към вакума че така се надуват маркучите че незнам колко ще издържат, чак двигателя неможе да поеме въдуха и като пуснеш газта филтъра чак буботи. явно има голям вътак това турбо, ако може да се смени софтуера да надува повече кой знае какви бегачки ше станат тези фордове.