Мондео 1-93 -температурата в скалата NORMAL !?
-
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2008, 13:31
- Модел на автомобила: MONDEO
- Status: Извън линия
Мондео 1-93 -температурата в скалата NORMAL !?
Здравейте ,колеги !Моля за помощ тези ,които имат или са имали Мондео 1-93 г с климатик ,бензин 1.8 !
Искам да попитам докъде ви стига стрелката на температурата в скалата NORMAL при различните положения на каране ?
Наскоро ми смениха перка/нещо не ми прилича на предишната де
/ и сега се притеснявам да не прегрея колата.При мен ситуацията е следната :
--каране без климатик градско и извънградско:перката първоначално не работи, при достигане между М и А включва на 2-ра степен/силната / охлажда ,изключва перката и пак наново....тук проблеми няма
--каране с климатик извънградско:перката включва на 1-ва степен и си работи.....тук въобще не достига до М за да включи 2-ра степен
Сега притеснението :
--каране с климатик .....градско....работи на 1-ва степен .....достига между М и А и включва на 2-ра степен/силната / ,после не пада температурата ,а достига чак до малко преди L....даже я докосва,обаче не я подминава.Е,тук спирам климатика и нещата се оправят.
Та питането ми е да се притеснявам ли в тази позиция от прегряване или не?
Благодаря за вниманието !
Искам да попитам докъде ви стига стрелката на температурата в скалата NORMAL при различните положения на каране ?
Наскоро ми смениха перка/нещо не ми прилича на предишната де

--каране без климатик градско и извънградско:перката първоначално не работи, при достигане между М и А включва на 2-ра степен/силната / охлажда ,изключва перката и пак наново....тук проблеми няма
--каране с климатик извънградско:перката включва на 1-ва степен и си работи.....тук въобще не достига до М за да включи 2-ра степен
Сега притеснението :
--каране с климатик .....градско....работи на 1-ва степен .....достига между М и А и включва на 2-ра степен/силната / ,после не пада температурата ,а достига чак до малко преди L....даже я докосва,обаче не я подминава.Е,тук спирам климатика и нещата се оправят.
Та питането ми е да се притеснявам ли в тази позиция от прегряване или не?
Благодаря за вниманието !
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Мондео 1-93 -температурата в скалата NORMAL !?
А какво според тебе означава NORMAL? Навсякъде във сектора е безопасно.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Като цяло "стойностите" ти са добре.
Не спирай климатика - гледай стрелката. Щом казваш че не подминава "Л", всичко е наред. Ако тръгне да подминава и да излиза от зоната - тогава спирай климатика. Евентуално може да имаш нужда от почистване между двата радиатора...
Абе ако не подминава "Л"-то си карай с климатика и си свиркай и не пипай нищо, докато не тръгне да ходи към по-топлото
Не спирай климатика - гледай стрелката. Щом казваш че не подминава "Л", всичко е наред. Ако тръгне да подминава и да излиза от зоната - тогава спирай климатика. Евентуално може да имаш нужда от почистване между двата радиатора...
Абе ако не подминава "Л"-то си карай с климатика и си свиркай и не пипай нищо, докато не тръгне да ходи към по-топлото

-
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2008, 13:31
- Модел на автомобила: MONDEO
Незнам ,ама на един колега му прегря и блокира на L . Затова питам собствениците на този вид автомобил ,докъде им стигат параметрите и на коя буква им включва перката.Иначе е ясно ,че е нормално да не е за притеснение щом стрелката не е в червения сектор,но датчиците вече са на доста години и може да не показват реално
- lazarkk
- потребител
- Регистриран: 10 мар 2010, 14:49
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MKII 2.0 16V 130hp
а само да попитам, мк2 имат ли степенни на перките, защото при мен и двете перки се включват и изключват заедно и има само едно положение, или работят или неработят, нормално ли е или първата степен неми работи?
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Уредите на всичките Мондео 1 и 2 са еднакви и от там-еднакво неточни.Всичко между плътната бяла зона и плътната червена е нормално.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Мисля, че температурата ти е абсолютно нормална. При мен ме мъчи проблема, че на дълъг път дори през лятото показваната температура се смъква на О, даже малко под О, но както каза колегата S_C всичко в NORMAL зоната е нормално. Имат някаква специфична особеност в стрелковите уреди, датчиците за температура и инсталацията на тия Мондеота, която прави показанията неточни. Ако те притеснява да не ти прегрее колата просто смени термостата с много качествен, почисти си радиаторите хубаво, промии охладителната система и смени антифриза
Аз така направих, за да няма никакви притеснения.