Масло за Мондео TDDI

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
rekover
потребител
потребител
Регистриран: 18 фев 2009, 21:37
Модел на автомобила: ford mondeo 2000 tddi
Status: Извън линия

Масло за Мондео TDDI

Мнение от rekover » 24 юни 2011, 16:54

Здравейте "колеги" от сравнително малко време имам Ford Mondeo 2.0 TDDI(2002г.) и сега за първи път ми се налага да сменям маслото, та чудя се какво точно да сложа до сега карах с Elf 10W40 и мисля че двигателят работи мн. добре (на 145 хил. км.е), така че като визкозитет не мисля да го променям но се чудя каква марка да е слдващата и дали по принцип има точно определена марка масло която да се води, че е специално за Форд или най-добра за Форд, а ако не моля за съвет коя марка масло би била най-добре за моята кола. Благодаря предварително :).

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Re: Масло за Мондео TDDI

Мнение от Doin » 24 юни 2011, 17:08

http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 0%B5%D0%BB" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
baidido
потребител
потребител
Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002

Re: Масло за Мондео TDDI

Мнение от baidido » 24 юни 2011, 17:08

Има много теми писани за маслото, ама сложи 5W30, такова е по книжка, така е и най-добре да се кара колата. Имаше тука колеги от форума продаваха фордовско масло Форд формула 5W30, даже и по-евтино ще ти излезе отколкото тази полусинтетика, която си сложил в момента.
Който кара Форд е горд!

Заключена

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”