Демонтаж на КАТАЛИЗАТОР на Мондео 3 2.2 TDCI
-
- потребител
- Регистриран: 11 авг 2010, 12:01
- Модел на автомобила: Mondeo 2.2 TDCI 155 PS
- Status: Извън линия
Демонтаж на КАТАЛИЗАТОР на Мондео 3 2.2 TDCI
Здравейте колеги,
С мондеото съм от около година.Скоро минах 180000 км и се замислих за махане на катализатора.При старата ми кола(Алфа 156 2.4) това беше доста лесно,тук обаче разбрах че катализатора е почти в двигателя.Някой има ли опит в това отношение,балодарен съм за съвети.
С мондеото съм от около година.Скоро минах 180000 км и се замислих за махане на катализатора.При старата ми кола(Алфа 156 2.4) това беше доста лесно,тук обаче разбрах че катализатора е почти в двигателя.Някой има ли опит в това отношение,балодарен съм за съвети.
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Демонтаж на КАТАЛИЗАТОР на Мондео 3 2.2 TDCI
Не е в двигателя, зад него е. 
На 4 ботла е хванат на тръбите и още 2 да го държат самия него. Отваряш капака, махаш тенекията над турбото и ще видиш къде да развиваш. Преди това обаче трябва под колата да си развил отдолу боловете откъм тръбата.
Не е философия, по-трудно е да си избереш decat тръба. Каква си взел?

На 4 ботла е хванат на тръбите и още 2 да го държат самия него. Отваряш капака, махаш тенекията над турбото и ще видиш къде да развиваш. Преди това обаче трябва под колата да си развил отдолу боловете откъм тръбата.
Не е философия, по-трудно е да си избереш decat тръба. Каква си взел?
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Всичко това е напълно излишно, отдолу се разкача тръбата под катализаторното гърне и се избива катализатора.
Напълно безобиден и лесен начин за премахване на катализатора. Колата не става по-шумна от преди това!
Напълно безобиден и лесен начин за премахване на катализатора. Колата не става по-шумна от преди това!
- niko_nenchev
- потребител
- Регистриран: 13 сеп 2006, 22:16
- Модел на автомобила: Ford Focus C-MAX 1.6 TDCI 109hp 2004г.
И моето Мондео претърпя тази операция.Относно шума-няма разлика.DTM написа:Всичко това е напълно излишно, отдолу се разкача тръбата под катализаторното гърне и се избива катализатора.