форд фокус пали и гасне
-
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2010, 14:34
- Модел на автомобила: focus
- Status: Извън линия
Re: форд фокус пали и гасне
Здравей колега ! И аз имам същата количка 1.8 тдци 115 коня и моята по същия начин като паднат температурите при първо палене сутрин запалва и веднага гасне. Така два три пъти и след това няма ядове. Не съм пробвал алпина на OMV та исках да те питам ти пробва ли и дали има някакъв резултат. Поздрави !
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Кога си сменял горивния филтър за последно и каква марка е настоящия?
-
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2010, 14:34
- Модел на автомобила: focus
Горивния филтър го смених миналия месец и е някаква измислена марка. Не знам това има ли значение за паленето , тоест тя запалва веднага и гасне , когато са минусови температурите.
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Като беше по-студено при мен се случи да запаля, да работи 20 сек и да загасне. Случи се да загасне и в движение... Филтърът беше един от най-тъпите, така я заварих колата, сменен преди 10тина хил. км. Сега съм с Delphi за 70 кинта и нямам грижи. Все пак преди да предприемаш такива работи - отвори го да изтекат мизериите и пробвай. Ако почне да работи нормално - ясен е проблемът откъде е 

- Gladiator_BG
- потребител
- Регистриран: 07 апр 2010, 20:55
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCi 115ph 02 Ghia
Здравейте момчета ... от две седмици и при мен се появи такъв проблем ... имах доста ядове с паленето миналата зима .. в една тема ги бях обсъждал - реших си проблема като оправих стартера ... както и да е ... сега и при мен при първо палене сутрин (или по обед стига да е пренощувала поне веднъж) запалва без проблем - работи 4-5 секунди и сама си изгасва ... след полвин минута пробвам пак да я запаля - или запалва директно или започва да върти постоянно и да мига лампата за подгряването (това при двайсеттина градуса навън) ... а пък този проблем с многото въртене и мигането на лампата на подгряването някой път ми го прави когато е загряла и най интересното е че в тази ситуация запалва ТОЧНО от третия път ... завъртам ключа - почва да върти много и веднага го изключвам ... завъртъм втори път - прави няколко кил кил и го изключвам ... завъртам трети път - веднага запалва ... филтъра съм го сменил преди 17-18к километра и не е от най ефтините или някви ментета дори до колкото знам е с някаква съчма вътре ... горивото - от 9 месеца САМО MaxMotion на OMV (заради капризните дюзи) сега след празниците ще я карам на диагностика да видим и там какво ще покаже ...
общо взето съм много доволен от колата дори забравих да спомена каква е ... Фокус 1,8 TDCi 115к.с. 2002г. окачването където и да ходя ми казват че е бетон ... разхода градско с климатик ми е 6.7 - 6,8 (рядко минава 7) извън със 140км/ч е 5,4 ... вози добре за класа си ... но тези проблеми с това проклето палене просто ще ме принудят да я махна
общо взето съм много доволен от колата дори забравих да спомена каква е ... Фокус 1,8 TDCi 115к.с. 2002г. окачването където и да ходя ми казват че е бетон ... разхода градско с климатик ми е 6.7 - 6,8 (рядко минава 7) извън със 140км/ч е 5,4 ... вози добре за класа си ... но тези проблеми с това проклето палене просто ще ме принудят да я махна

- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
"Плачеш" и ти за подмяна на клапаните на инжекторите ми се струва, с подходяща диагностика ще се установи най-добре...