Проблем при студен двигател на Мондео 97 1.8 бензин
-
- потребител
- Регистриран: 04 ное 2010, 15:31
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 1.8
- Status: Извън линия
Проблем при студен двигател на Мондео 97 1.8 бензин
Здравейте, колеги. От 6 месеца карам Форд Мондео 97 1.8 бензин,но в последните седмици когато паднаха температурите забелязвам следния проблем при студен двигател. Когато запаля двигателя всичко е нормално, двигателя работи на 1200-1300 оборота в минута. След като потегля и спра и съответно изключа от скорост, оборотите падат под 600-700 и в повечето случаи колата изгасва, при което единствения начин да я запаля е като подавам газ, след повторното запалване всичко е наред. Проблемът се появява само при студен двигател, за момента го решавам като чакам 1-2 минутки преди да тръгна да загрее двигателя и след това нямам абсолютно никакви проблеми. Всички консумативи са сменени преди 3-4 хиляди километра, нивото на маслото съм го проверил. Благодаря предварително за помощта. 

- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Re: Проблем при студен двигател на Мондео 97 1.8 бензин
Проблема ти е в клапана за празен ход. Пробвай да го демонтираш и да го промиеш с разтворител за карбуратори. Намира се отдолу на всмукателният колектор в областта над стартера, вижда се при поглед отдолу на канал. Има и теми по въпроса, ползвай търсачката.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Струва ми се, че се дължи на конденз по свещ или кабели. Възможно е и по-голям процент H2O в горивото...kstoilov написа:Здравейте, колеги. От 6 месеца карам Форд Мондео 97 1.8 бензин,но в последните седмици когато паднаха температурите забелязвам следния проблем при студен двигател. Когато запаля двигателя всичко е нормално, двигателя работи на 1200-1300 оборота в минута. След като потегля и спра и съответно изключа от скорост, оборотите падат под 600-700 и в повечето случаи колата изгасва, при което единствения начин да я запаля е като подавам газ, след повторното запалване всичко е наред. Проблемът се появява само при студен двигател, за момента го решавам като чакам 1-2 минутки преди да тръгна да загрее двигателя и след това нямам абсолютно никакви проблеми. Всички консумативи са сменени преди 3-4 хиляди километра, нивото на маслото съм го проверил. Благодаря предварително за помощта.
-
- потребител
- Регистриран: 04 ное 2008, 21:38
- Модел на автомобила: ford
и моето мондео мк1 1600 го има сщият проблем нз от какво е но според мен нее от моторчето за празния ход защото преди известно време сам го почиствал поради др причини но и тогава небеше от там ако някои др има идея от какво може да е да пише
- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Стари коли, какво да правиш, то и на мен ми се е случвало при почти загряла кола да падат така до 600-700, но не тръгва да гасне животното. Нямам си и на идея от какво може да е. Но като че ли ме клони към 150 лв инвестиция в нови кабели на свещите и нови свещи. Набрал съм гняв и на ЕГР-а и скоро време ще изкормя цялата система. За мен ЕГР-а е главният виновник за слабостта при потеглянето, придърпванията и глъхненето. Според мен ако е проблема със свещите или горивото, колата няма да пали от 2рия оборот максимум и да работи равномерно без прекъсвания на празен ход.
-
- потребител
- Регистриран: 29 ное 2010, 22:10
- Модел на автомобила: ford focus 1.6,бензин 100 коня.2001 год.
колеги може също да е от vss датчика....моят беше издал багажа и като изключвах от скорост ми изгасяше колата.според мен този датчик заедно със моторчето за празния ход са виновни.една профилактика и после контактен спрей ще свършат работа
-
- потребител
- Регистриран: 04 ное 2010, 15:31
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 1.8
Благодаря ви за отговорите, колеги. Мисля да опитам почистването на клапана за празен ход и да видя дали ще има подобрения. Когато го направя ще напиша и резултатите. @brabus7575 можш ли да ми обясниш какво представлява този vss датчик? Благодаря на всички отново за помощта.