mondeo 1.8tdi
-
- потребител
- Регистриран: 12 май 2005, 15:31
- Модел на автомобила: '05 Оctavia TDI,'02 Astra DTI
- Status: Извън линия
mondeo 1.8tdi
Какво ще кажете за това Мондео.Става дума за по-новото 1998-1999г.
- dpower
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 14:08
- Модел на автомобила: Civic
Ами
какво да ти кажа? Мондеото като цяло е хубава кола. Но, все пак, аз, колкото и да съм фен да дизелите, не мога да възприема това купе с 1.8 двигател. Ако ще да е не турбо, не интеркулер, но и оттатък. Вярно, че новите комън рейл мотори (не знам дали това е такова) извличат повече мощност от по-малък обем (за пример - Фиеста 1.4tdi е 90 коня), но все пак... Аз такова купе, хеле пък и дизел, с по-малък мотор от двойка не признавам. Не знам
форд какви още дизели слагат на мондеото освен 1.8, май няма, а? Ако има - казвайте. Абе трябва да отворя сайта на МП и да видя, но ме мързи.
Моята философия е, че е по-добре да се постигне дадена мощност от един двигател с по-голям обем и по-разтоварен, отколкото от един малък и напомпан. Ама то май е до темперамента на шофьора. Остарявам!
Предимствата са, че по-големият обем се износва по-бавно, по-еластичен е и по-малко капризен от кофти гориво, което е мн. важно за БГ. Говоря принципно, разбира се. То има и изключения. В смисъл, като карах 3.6 литровия кугар, той поглъщаше каквото му сипеш и не се оплакваще. Като бях на хондата 1.5 литра и като е малко по-кофти горивото се усеща. Подобна е ситуацията и с маслото, и т.н. За да ти даде малкия мотор много, трябва всичко да е перфектно по периферията му. Което се постига най-добре при новата кола. А ние не говорим за такава, нали?
Аз малко се откъснах от съществото на въпроса ти, но и ти не си дал кой знае колко инфо за колата. Па аз това си знам - това си бая. Колегите, дето разбират повече ще ти кажат в детайли. От мен - философстването.

Моята философия е, че е по-добре да се постигне дадена мощност от един двигател с по-голям обем и по-разтоварен, отколкото от един малък и напомпан. Ама то май е до темперамента на шофьора. Остарявам!

Аз малко се откъснах от съществото на въпроса ти, но и ти не си дал кой знае колко инфо за колата. Па аз това си знам - това си бая. Колегите, дето разбират повече ще ти кажат в детайли. От мен - философстването.

- cossy
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
- Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V
Чвсичките собственици на мондео от форума са на бензин
Единствено Dpower e с мондеовски дизел, но не знам от коя година е. За този двигател съм чувал от близки, че не връвял лошо, единствено колата имала някакви дребни, но досадни проблеми (като пръскалките да не работят или някаква друга глупост). Направи едно пробно каране и ако ти харесва как върви я закарайте на диагностика и ако всичко е наред и ти харесва-можеш само да я купиш 

- dpower
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 14:08
- Модел на автомобила: Civic
До колкото знам, има само едно дизелово мондео, което се произвежда без интеркулър, май е '98-ма и е 80 или 85 коня (не 90 или 95), а налягането на турбината е малко по-ниско от онези с интеркулър. Аз съм с неговия двигател.cossy написа:Единствено Dpower e с мондеовски дизел, но не знам от коя година е.
Ето и снимката: