Въпрос за съвместимост на двигатели!

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
spider84
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2008, 21:07
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 16V 115hp FORD FIESTA COURIER1.8 d
Status: Извън линия

Въпрос за съвместимост на двигатели!

Мнение от spider84 » 01 май 2010, 20:55

Здравейте намислил съм една интервенция и искам да попитам технически грамотните дали е възможна!
Интересува ме дали са съвместими двигателите на форд сиера и форд ескорт,в смисъл мога ли да сложа двигателя на сиерата в ескорта?
двигателя на сиерата е 2.0 DOHC 8v а на ескорта е 1.8 DOHC 16v
Проблемът е че ескорта е с предно а сиерата с задно Предаване и сиерата е с различно разположен двигател(надлъжно) а ескорта с напречно разположен!
Ще съм благодарен ако някой се изкаже грамотно по темата Благодаря предварително :D:
за мен има само две коли ford и fordИзображение

niki89
потребител
потребител
Регистриран: 27 авг 2010, 11:12
Модел на автомобила: ford sierra 2.0 OHC

Re: Въпрос за съвместимост на двигатели!

Мнение от niki89 » 04 сеп 2010, 16:05

spider84 написа:Здравейте намислил съм една интервенция и искам да попитам технически грамотните дали е възможна!
Интересува ме дали са съвместими двигателите на форд сиера и форд ескорт,в смисъл мога ли да сложа двигателя на сиерата в ескорта?
двигателя на сиерата е 2.0 DOHC 8v а на ескорта е 1.8 DOHC 16v
Проблемът е че ескорта е с предно а сиерата с задно Предаване и сиерата е с различно разположен двигател(надлъжно) а ескорта с напречно разположен!
Ще съм благодарен ако някой се изкаже грамотно по темата Благодаря предварително :D:
Както н атрабант се лсга двигател от жига и на ескорта ще стане но тряя да преправиш сичко не се захващай послушай ме ще се омагъосаш безмислено направо си купи форд дохц

Потребителски аватар
baro
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.

Мнение от baro » 04 сеп 2010, 20:42

Не мога да разбера защо двигателя трябва да е от Сиера по добре двулитровия от Мондео и не се притесняваш дали ще ти пасне.Правят се малки и лесни интервенции по двигателя от Мондеото а те са смяна на картер ,маховик колектори и т.н

lcr
потребител
потребител
Регистриран: 13 май 2008, 00:05
Модел на автомобила: ford taunus wagonstation v6 -1971 , Jeep Cherokee 2,1 tdi "KOMМANDO" , Honda Shadow VTX 600 , vaz 2105

Мнение от lcr » 15 сеп 2010, 09:26

Тва е творческа тема :) ако ти се играеше доста...(поне аз бих постъпил така , ако това не ми е единствена кола) можеше да я направиш със задно предаване... или...да вземеш двигател от вартбург, да го форсираш до към 100-ина коня, да му улекотиш маховика от близо 17 кила на 8 кила.. и ще имаш кола за палави изпълнения :wink: аз така..от простотия направих с един полски фиат, а след това исках да сложа цвайтакт мотор и на един таунус...ама се спрях навреме :)

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”